Noutati :

Alianta Vestului s-a intrunit din nou la Timisoara. Ce au pus la cale cei 4 primari

13 ianuarie, 2019 - 11:52 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Primaria Timisoara a fost gazda celei de-a doua intalniri a reprezentantilor Aleintei Vestului, dupa ce tot aici s-a semnat actul prin care AVE a luat nastere.

CITESTE SI: Baie la copca, langa Timisoara. 12 temerari au infruntat gerul si s-au scladat in apele inghetate, dupa ce au taiat gheata cu lopata. Video 

De aceasta data, la Timisoara s-a discutat despre colaborarea pe programe culturale.

Directorul executiv al Asociatiei Timisoara 202, Simona Neumann, a prezentat programul cultural si propunerile de activitati pe acest an.

In cadrul intalnirii au fost identificate cateva posibilitati de colaborare imediate in domeniul cultural. Printre acestea, posibilitatea ca primariile oraselor Arad, Oradea si Cluj-Napoca sa devina membre in Asociatia TM2021 si apoi membre in cadrul Forumului Reprezentantilor Regionali – un grup de consiliere, compus din reprezentanti ai oraselor partenere din regiune, care lucreaza in colaborare cu Consiliul Director.

CITESTE SI: Aparitie incantatoare la Timisoara, pe Canalul Bega. Lebede la plimbare. Foto

De asemenea, s-a discutat despre corelarea agendelor culturale din cele patru orase, pentru ca cei interesati sa poata beneficia de un program turistic amplu, precum si promovarea evenimentelor din orasele membre AVE in fiecare dintre celelalte orase prin reciprocitate pe toate canalele pentru stimularea turismului intraregional.

S-a mai discutat despre posibilitatea asigurarii unor modalitati de transport pentru participarea la evenimente si despre posibilitatea organizarii unui eveniment cultural comun, cu participarea institutiilor culturale din cele 4 orase in sistem itinerant.

Al doilea modul al intalnirii, moderat de viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a fost rezervat discutiilor despre definitivarea formei statutului, actului constitutiv si a stabilirii entitatii juridice in care se va constitui Alianta Vestului, sub forma unei asociatii de dezvoltare inter-comunitara. S-au definitivat obiectivele generale si specifice, precum si structura functionala. Acest demers va fi finalizat in urmatoarele trei luni.

Urmatoarea intalnire de lucru a Aliantei Vestului va fi la Cluj-Napoca, pana la finele lunii ianuarie, tema principala a acestei intalniri fiind digitalizarea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...