Alianta Vestului, intalnire cu oficiali europeni, la Timisoara. Primarii vor bani direct de la Bruxelles

TIMISOARA. Trei dintre primarii care au format Alianta Vestului au avut o intalnire cu oficiali europeni, la Timisoara, marti. Cel de-al patrulea primar fondator al AVE a lipsit motivat.

CITESTE SI: Licitatia pentru cumpararea a 16 tramvaie noi pe baterii, cu autonomie mare, pentru Timisoara, deblocata. Contestatie respinsa 

Anuntul a fost facut de primarul Timisoarei, Nicolae Robu, pe Facebook:

Astazi, 26.02.2019, la Primaria Timisoara, am avut o intalnire de lucru, noi, Primarii fondatori ai Aliantei Vestului -mai precis trei dintre noi: subsemnatul, Emil Boc si Gheorghe Falca, colegul Ilie Bolojan lipsind fiind foarte racit-, cu o delegatie din partea Comisiei Europene, condusa de d-na dr. Maria Sioliou, Policy officer, Directoratul General pentru Politica Regionala si Urbana. Au participat, de asemenea, directorii Agentiilor de Dezvoltare Vest, respectiv Nord-Vest, precum si consultanti Jaspers.

Noi, Primarii, am prezentat proiectele majore ale oraselor noastre si proiectele regionale, respectiv nationale de interes deosebit pentru orasele si regiunile noastre. Reprezentantii Comisiei Europene ne-au furnizat o serie de informatii privind posibilitatile de obtinere de fonduri direct de la Bruxelles, pentru exercitiul 2021-2027.

Inca o data, initiativa noastra a fost deosebit de apreciata si considerata model de buna practica, de multiplicat in Uniune”.

***

Va reamintim, in 8 decembrie 2018, primarii Nicolae Robu (Timişoara), Emil Boc (Cluj-Napoca), Gheorghe Falca (Arad) si Ilie Bolojan (Oradea) au semnat, la Timisoara, documentele de infiintare a Aliantei Vestului, initiativa prin care se doreste in special atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economica a zonei de vest a tarii.

Initial, actiunea celor patru primari a fost numita Patrulatera Vestului, insa avand in vedere interesul mare pentru proiect aratat de alte administratii publice locale din aceasta parte de tara, odata cu semnarea acestui document, numele asocierii s-a schimbat din Patrulaterala Vestului in Alianta Vestului (AVE), pentru a se evidentia caracterul ei deschis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. dorina spune:

    Da Doamne sa nu mai depindem de ,,miticii,, rosii!!