Alianta Romana a Universitatilor Tehnice (ARUT) si Alianta Austriaca a Universitatilor Tehnice (TU Austria) au pus bazele unei colaborari interuniversitare

TIMISOARA. Alianta Romana a Universitatilor Tehnice (ARUT), in a carei componenta sunt prezente cele mai importante cinci universitati tehnice din Romania, si Alianta Austriaca a Universitatilor Tehnice (TU Austria – Alliance of Austrian Universities of Technology), formata prin asocierea universitatilor tehnice din Viena (TU Viena), Graz (TU Graz) si Leoben (U. Montana Leoben), au pus bazele unei colaborari interuniversitare.

Acest gen de cooperare reprezinta o premiera pentru universitatile din Romania si constituie premisele unei dezvoltari in comun a unor proiecte novatoare pentru spatiul tehnic central-european.

Negocierile au fost purtate in cadrul celei de-a 36-a editii a Conferintei Rectorilor si Presedintilor Universitatilor Europene Tehnice (36th Conference of Rectors and Presidents of European Universities of Technology), desfasurata in perioada 15-16 septembrie 2017 la TU Graz, unde au participat peste 30 de reprezentanti ai universitatilor de profil din Europa. Din Romania au participat:

– rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, Viorel-Aurel Serban,
– prorectorul Universitatii Politehnica Timisoara, Daniel Dan,
– rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, Mihnea Costoiu
– rectorul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, Radu Vacareanu.

S-a stabilit de comun acord ca o prima intalnire intre reprezentantii universitatilor membre a celor doua aliante sa aiba loc la Timisoara, in cadrul UPT, pe parcursul lunii mai 2018.

„Asteptam cu interes acest eveniment care, avem convingerea, va pune bazele unei cooperari durabile. Se vor aborda problemele cu care se confrunta universitatile in domeniul educational si al cercetarii. Formarea unei forte de munca calificate si specializate in acord cu nevoile pietei muncii – conditie primordiala pentru dezvoltarea unei economii competitive – reprezinta una dintre temele ce vor fi analizate la aceasta prima reuniune”, a subliniat prof. dr.ing. Viorel-Aurel Serban, rectorul UPT si presedintele Aliantei Romane a Universitatilor Tehnice (ARUT).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.