Alianta PSD-PNTCD-PNL i-a eliminat pe reprezentantii PDL-istilor din comisiile de concurs organizate de CJT

Lupta politica se ascute in Consiliul Judetean Timis!  La plenul ordinar de luni dimineata, sedinta inceputa cu 45 de minute intarziere, tocmai din cauza negocierilor dintre partide, alianta PNTCD-PSD-PNL a reusit sa elimine toti reprezentantii PDL din comisiile de concurs si contestatie de la mai multe institutii de cultura.

Lupta  nu este lasata deoparte nici cand vine vorba de a pune directori la institutiile de cultura. De ceva vreme nu au directori Biblioteca Judeteana, Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin”, Muzeul Satului Banatean si Centrul de Cultura si Arta asa ca trebuie organizate concursuri.

Procedura prevede organizarea de comisii de concurs si comisii de solutionare a contestatiilor, din care fac parte angajati ai CJ Timis, consilieri judeteni, dar si alte personalitati care sunt sprijinite pe linie politica. Propunerile initiale, facute de Executivul CJT, nu au avut insa castig de cauza in fata liberalilor, taranistilor si a pesedistilor, care au reusit sa preia controlul asupra tuturor comisiilor.

La Muzeul Satului Banatean, un profesor de muzica, Ovidiu Papana, a fost inlocuit de fostul deputat PSD Petru Andea; in locul lui Dan Ciobotaru, director al Muzeului Banatului a fost impus Ioan Munteanu, iar in locul lui Ciprian Cipu, manager al Centrului de Cultura si Arta este fostul inspector scolar adjunct Cornel Petroman. Comisiile similare de la Biblioteca Judeteana si Teatrul de Papusi au fost schimbate si ele: directorul Bibliotecii Centrale Universitare Doina Ostate a fost inlocuita de directoarea bibliotecii de la Universitatea Politehnica, Erica Otestean, iar inspectorul scolar general Marin Popescu de profesorul de istorie Sorin Ionescu, director adjunct la Colegiul Banatean.

Prin votul majoritatii a fost schimbat din comisie si Sorin Munteanu, cu Viorel Ciofan. „L-ati schimbat pe presedintele Comisiei de Cultura si Invatamant, Sorin Munteanu, cu un inginer, Viorel Coifan”, a spus, vadit nemultumit, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc. De altfel, toata comisia de concurs de proiecte de management pentru ocuparea postului de manager la Teatrul de Papusi a fost schimbata.

Pe langa Munteanu, au ramas fara oportunitatea de a alege un director si Lucian Varsandan, director al Teatrului German de Stat, inlocuit de regizorul de la Teatrul National Stela Emandi; Violeta Zonte, directorul Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, a pierdut nominalizarea in favoarea Adei Lupu Hausvater, directoarea Teatrului National, iar Marcela Stoica, consilier la Ministerul Culturii, a fost schimbata cu Anca Muntean, decanul Facultatii de Psihologie.

In comisia de solutionare a contestatiilor, presedinte a fost ales consilierul judetean PNL Leontin De Maio. Directorul adjunct al Bibliotecii Centrale Universitare, Delia Parsan, a fost schimbat cu avocatul Rita Topala. Spre surprinderea PDL-istilor, directorul adjunct al Teatrului German de Stat, Ioan Boldurean, a fost schimbat cu un expert in probleme de mediu, Dan Cepeha, care a fost comisar sef la Garda de Mediu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. org muncitoreasca ccentrala a pntcd spune:

    rusine rusine rusine cene va da dreptul sa calcati pe mormintele zecilor de mii de martiri taranisti –asta niciodata alaturi de comunistii din pnl si psd scursuri pcr

  2. hkc spune:

    Doamne-ajuta !