Noutati :

Alianta de Centru Dreapta blocata la tribunal de o contestatie

23 februarie, 2011 - 10:13 AM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
0

Uniunea Social Liberala (USL) functioneaza bine in Parlament, pregateste si o motiune de cenzura, dar nu exista juridic. Unii lideri ai USL habar n-aveau de un asemenea demers in instanta.

Cu totii recunosc insa ca orice intarziere este in defavoarea lor.

Pe 18 februarie, cu o zi inainte de expirarea termenului de depunere a contestatiilor, Tribunalul Bucuresti a inregistrat o plangere in cazul Aliantei de Centru Dreapta PNL – PC. Reclamantul vrea sa stie daca au fost respectate legile „privind unitatea poporului roman si daca partidele sunt in stare sa contribuie cu fapte demne pentru patria comuna”.

„Verificati si constatati in ce masura ACD onoreaza dispozitiile Capitolului al IV-lea din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, dar si disponibilitatea de a respecta Declaratia Universala a Drepturilor Omului si toate conventiile la care Romania este parte”, se spune in contestatie.

Aparent banal, documentul blocheaza pentru cateva saptamani Alianta de Centru Dreapta si implicit inregistrarea juridica a Uniunii.

Contestatia va fi solutionata in 15 zile si abia dupa aceea vor incepe demersurile de constituire juridica a Uniunii Social Liberale. In aceste conditii, ar putea trece si cateva luni pana cand noua constructie politica va primi unda verde de la instanta.

Iar liderii nu ii vor putea cere presedintelui sa desemneze un eventual premier din randurile lor, daca Emil Boc va demisiona.

Mai mult, in ipoteza unor alegeri anticipate parlamentare sau locale, PSD, PNL si PC nu pot, cel putin teoretic, sa sustina un candidat sub umbrela USL.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...