Noutati :

Alesii locali au avut alte probleme mai importante decat sa dezbata bugetul Timisoarei

14 februarie, 2011 - 02:05 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Nici consilierii locali si nici executivul primariei nu s-au sinchisit in aceasta dimineata sa vina la dezbaterea publica legata de bugetul Timisoarei pentru anul 2011.

Singurul ales local care a venit sa vada cum se va cheltui banul public in 2011 a fost Traian Stoia de la PSD. In rest, niciun alt consilier nu a venit la dezbaterea publica organizata de primarie.  Scuza acestora ar fi ca ora la care a fost programata dezbaterea, 11.00, era una …impropie pentru un astfel de proiect.

Sa se cumpere o noua locatie pentru Casa Casatoriilor!

Singurelele puncte la care reprezentantii societatii civile au avut obiectii au fost investitiile, mult prea putine in reteaua de apa,  si canalizare investitiile in strazi, dar si altele considerate mult prea umflate. „Din punctul nostru de vedere, ar trebui investitii masive in reteaua subterana, pentru ca nu este normal sa tot platim noi cetatenii pierderile de la societatile Colterm, Aquatim. Din cate stiu eu, nu este mai mult de 50% din reteaua subterana nu e refacuta. Ar mai fi ceva: Casa Casatoriilor pentru care in fiecare an se aloca milioane, dar situatia cladirii este aceasi, adica nu s-a facut nimic. Eu zic ca Primaria Timisoara ar trebui mai simplu sa cumpere o alta cladire pentru aceasta Casa a Casatoriilor. As mai vrea sa intreb cand se termina lucrarile la Parcul Poporului”, a declarat Petru Olariu, presedintele Federatiei Asociatiilor de Locatari Timisoara.

Raspunsul directoarei de la Directia de Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara, Aura Junia nu a intarziat. Aceasta i-a explicat lui Olariu ca e nevoie de o noua cladire pentru Casa Casatoriilor, dar si ca primaria se chinuie sa refaca reteaua subterana, insa ca momentan nu poate sa o refaca in totalitate. „In fiecare an avem prevazuti bani pentru reabilitare, insa nu putem sa refacem toate retele subterane. Nu putem aloca tot bugetul pentru o singura utilitate. Cat despre Casa Casatoriilor, oricum lucrarile acolo s-au inceput, deci trebuie finalizata”, a explicat Junie.

Cetatenii vor bani pentru… educatie

Una dintre cele mai nastrusnice idei de la dezbaterea publica a venit de la un cetean din Cartierul Plopi. Acesta spune ca Primaria ar trebui sa aloce mai multi bani pentru educatia copiilor in ceea ce priveste protectia mediului si a curateniei orasului. „Primaria a investit in cosuri de gunoi, dar ar trebui sa bage bani si in educatia timisorenilor. Este inadmisibl ca strazile sa arate asa urat din cauza gunoaielor aruncate pe jos. Ar trebui ca Primaria sa cultive un cult mai mare pentru curatenie. La mine in Plopi de exmplu dispar copaci, banci si nimeni nu ia nicio masura. Solutia ar fi ca toti copiii sa fie educati si asta ar trebui facut cu bani multi”, a declarat acesta.

Prezentare-Buget 2011-1Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...