Alerta pentru rapirea unor copii! Desfasurare de forte in cadrul unui exercitiu, langa Timisoara!

TIMISOARA. Deasfasurare impresionanta de forte intre localitatile Sag si Giroc de langa Timisoara. In aceasta zona a avut loc un exercitiu ”Alerta rapire copil” la care au participat mai multe echipaje ale fortelor de ordine.

Scenariul a fost urmatorul: Doua copile au fost rapire de doi indivizi care apoi s-au ascuns in padurea dintre Sag si Giroc. Pentru aceasta s-a dat alarma si s-au mobilizat forte. Au inceput sa caute copiii cei de la SALVO, polițiști, pompieri, jandarmi, politisti de frontiera, precum si alte forte.

In timpul cautarilor au fost folosite si doua motoparapante, precum si caini special antrenati pentru astfel de cautari.

In final unul dintre cei doi copii rapiti a fost gasit de politisti, in timp ce al doilea copil rapit a fost gasit de politistii de frontiera. Copiii care au fost teferi, au fost dusi la centrul de recuperare al bazei, iar rapitorii au fost prinsi.

Exercițiul de sambata face parte din ,,ALERTA RAPIRE COPIL”, un mecanism national de alertare a populatiei in cazul rapirii sau disparitiei unui copil, in imprejurari in care viata sau sanatatea acestuia este pusa in pericol, o campanie initiata de Inspectoratul General al Politiei Romane, in parteneriat cu Ministerul Public si Centrul Focus, in cadrul proiectului CALLERT, cofinantat de Comisia Europeana.

Video-ul nu poate fi incarcat.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...