Alerta meteo. Cod Portocaliu de furtuna in judetul Timis. Au fost trimise mesaje Ro Alert

TIMISOARA. Este alerta de vreme rea in mai multe localitati din judetul Timis. Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu valabila pentru 12 localitati.

Atentionarea este valabila duminica, pana la ora 17.50, insa exista posibilitatea ca meteorologii sa o prelungeasca.

In acest interval sunt asteptatate ploi torentiale si grindina, iar pe alocuri cantitatile de apa vor fi cuprinse intre 35 si 40 l/ mp. De asemenea, sunt asteptate descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Localitatile vizate de Codul Portocaliu suntDeta, Ciacova, Jebel, Liebling, Denta, Banloc, Șag, Voiteg, Ghilad, Birda, Pădureni, si Parța.

Locuitorii din zonele vizate au primit mesaje Ro Alert pe telefoane.

Intre timp, reprezentantii ISU Banat au luat o serie de masuri.

A fost activată Grupa operativă, începand cu data de 02.07.2023, ora 16:50;
Au fost înștiințate UAT-urile vizate de codul meteorologic: orașele Deta și Ciacova, comunele Jebel, Liebling, Denta, Banloc, Șag, Voiteg, Ghilad, Birda, Pădureni și Parța pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute de planurile în vigoare în astfel de situații de urgență, precum si alte autorități cu atribuții in domeniul situațiilor de urgență.
Ca măsuri suplimentare s-au dispus prealertarea la nivelul subunității a unei ture de serviciu precum și ridicarea nivelului de operaționalizare a tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor meteorologice primite„, transmit reprezentantii ISU Banat.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.