Alerta la NASA: O explozie solara ar putea afecta Terra

Conform cercetatorilor, explozia ar putea afecta campul magnetic al Terrei in urmatoarele doua zile. NASA a mai avertizat in legatura cu astfel de fenomene care ar putea implicatii garve asupra sistemelor de comunicatii. Cercetatorii NASA au surprins o explozie solara, care ar putea avea efecte asupra Pamantului. Conform acestora, explozia ar putea afecta campul magnetic al Terrei in urmatoarele doua zile. NASA a mai avertizat in acest an ca daca nu sunt luate masuri de precautie, furtuna magnetica anticipata in 2013 ar putea avea "consecinte catastrofale" la nivel global. "stim ca se apropie, dar nu stim cat de rau va fi", declara doctorul Richard Fisher, director al diviziei de heliofizica din cadrul NASA, intr-un interviu pentru The Daily Telegraph. "Aceasta va perturba dispozitive de comunicare, cum ar fi sateliti si navigarea auto, transportul aerian, sistemul bancar, calculatoarele noastre, tot ceea ce este electronic. Furtuna va provoca probleme majore in intreaga lume. NASA a transmis avertismentele in cadrul unei conferinte legate de "starea vremii din spatiu" desfasurata la Washington DC, la care au participat oameni de stiinta, cercetatori si oficiali guvernamentali. La fiecare 22 de ani ciclul energetic magnetic al Soarelui atinge cote maxime, in timp ce numarul de pete solare atinge punctul maxim la fiecare 11 ani. Suprapunerea acestor doua evenimente in 2013 va duce la producerea unui nivel urias de radiatii.

Conform cercetatorilor, explozia ar putea afecta campul magnetic al Terrei in urmatoarele doua zile. NASA a mai avertizat in legatura cu astfel de fenomene care ar putea implicatii garve asupra sistemelor de comunicatii.

Cercetatorii NASA au surprins o explozie solara, care ar putea avea efecte asupra Pamantului. Conform acestora, explozia ar putea afecta campul magnetic al Terrei in urmatoarele doua zile.

NASA a mai avertizat in acest an ca daca nu sunt luate masuri de precautie, furtuna magnetica anticipata in 2013 ar putea avea „consecinte catastrofale” la nivel global.

„stim ca se apropie, dar nu stim cat de rau va fi”, declara doctorul Richard Fisher, director al diviziei de heliofizica din cadrul NASA, intr-un interviu pentru The Daily Telegraph.

„Aceasta va perturba dispozitive de comunicare, cum ar fi sateliti si navigarea auto, transportul aerian, sistemul bancar, calculatoarele noastre, tot ceea ce este electronic. Furtuna va provoca probleme majore in intreaga lume.

NASA a transmis avertismentele in cadrul unei conferinte legate de „starea vremii din spatiu” desfasurata la Washington DC, la care au participat oameni de stiinta, cercetatori si oficiali guvernamentali.

La fiecare 22 de ani ciclul energetic magnetic al Soarelui atinge cote maxime, in timp ce numarul de pete solare atinge punctul maxim la fiecare 11 ani.

Suprapunerea acestor doua evenimente in 2013 va duce la producerea unui nivel urias de radiatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Stirea asta cu exploziile solare este cam rasuflata,pentru ca din 2008 SE stia de un oarecare impact al acelor explozii,insa perioada nu era clar definita…Intr-adevar in 1988 in luna iulie a mai fost o asemenea situatie,satelitii militari de pe vremea Razboiului Rece(URSS-SUA)nu au mai fost functionali in jur de 7 zile…Interesant ca se spune acum aproape exact faptul ca 2 zile vor fi oarecum critice…Ceea ce inseamna ca tehnologia a evoluat-MAI MULT cea militara…In 1960 se spunea ca in 2005 oamenii vor locui pe Luna,dar puternica lupta a suprematiei armelor nucleare a fost mai importanta militar decit stiinta…

  2. pocaiti-va , fratilor ! Vine sfarsitul ! Platiti-va urgent taxele, sa muriti impacati !