Noutati :

Alerta in Timis, posibile viituri. Gospodarii si gradini inundate, casa lovita de fulger

14 iunie, 2018 - 07:46 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. A plouat din belsug peste Banat, s-au produs viituri si inundatii atat in Caras Severin, cat si in Timis, iar hidrologii au emis o atentionare de Cod Rosu de revarsari de ape.

CITESTE SI: Gospodarii sub ape, localitati fara curent electric si oameni evacuati, in Banat. Este Cod Rosu de inundatii. Foto si video 

Pompierii de la ISU Banat au fost chemati sa intervina in mai multe locuri din judet.

Astfel, in comuna Cenei, sat Bobda, Detasamentul 2 de Pompieri Timisoara a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la acoperisului unei case de locuit, lovite de fulger, la locul interventiei s-a actionat cu autospeciala de stingere cu apa si spuma, o autocisterna cu opt subofiteri si SVSU Cenei.

Totodata, in comuna Criciova sapte gospodarii au fost inundate. A intervenit o autospeciala cu o motopompa remorcabila si trei subofiteri din cadrul Detasamentului Lugoj.

In Bacova care apartine de orasul Buzias pompierii au fost chemati sa ajute la degajarea unui copac prabusit pe sosea.

Si in Timisoara, o casa a fost inundata, la locul interventiei s-a deplasat Detasamentului 1 de Pompieri cu o autospeciala de serviciu, o motopompa transportabila, o electropompa si doi subofiteri.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare hidrologica pentru fenomene imediate Cod Rosu, cu precizarea ca se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte severe de inundatii locale si creşteri importante de debite si niveluri cu posibile depaşiri ale cotelor de pericol pe raurile mici din bazinele hidrografice: afluentii Timisului aferenti sectorului aval S.H. Sadova – amonte confluenta cu raul Bistra, afluentii de stanga ai Bistrei – aval S.H. Voislova Bucova, Poganis – bazin superior amonte S.H. Brebu, Tau – bazin superior amonte S.H. Soceni, judetul Caras-Severin.

Publicată de Sandu Radu pe 13 Iunie 2018

 

In cursul zilei de joi, autoritatile vor fi in continuare in alerta, intrucat s-ar putea produce noi viituri pe afluentii Timisului, pe Bega, Bega Veche, Moravita si Barzava.

Cursurile de apa sunt monitorizate cu mare atentie de reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat.

Prefectul de Timis Eva Andreas a dispus mai multe masuri in zonele de risc

– Primarii vor institui serviciul de permanenta la sediul primariei, cu personal corespunzator.

– Comitetele locale pentru situatii de urgenta, vor monitoriza cu toata atentia evolutia fenomenelor meteorologice, hidrologice si vor fi pregatite în permanenta, pentru a lua masurile care se impun, in scopul limitarii eventualelor efecte negative ale fenomenelor mentionate.

– Comitetele locale pentru situatii de urgenta au obligatia de a asigura avertizarea si alarmarea populatiei din zonele de risc.

– Conducerea Institutiei Prefectului – Judetul Timis va fi anuntata cu maxima operativitate, asupra fenomenelor produse si masurilor luate, in conformitate cu Ordinul Prefectului privind asigurarea fluxului informational si convocarea membrilor Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis.

– Comitetele municipale, orasenesti si comunale pentru situatii de urgenta vor raporta, deindata, la Institutia Prefectului Judetul Timis si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Banat” al Judetului Timis, masurile luate precum si evolutia situatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...