Noutati :

Alerta de masti neconforme. Produse ce nu prezinta siguranta ajunse pe piata din Romania

13 noiembrie, 2020 - 10:57 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
6

Intr-o perioada in care purtarea mastilor de protectie este obligatorie pe tot teritoriul Romaniei, a fost emisa o alerta conform careia pe piata au ajuns la vanzare si masti care nu sunt certificate de vreo autoritate.

Alerta a fost emisa prin sistemul RAPEX, prin care are loc schimbul rapid de informatii privind produsele periculoase intre Comisia Europeană şi statele membre ale Uniunii Europene.

Marfa gasita de inspectorii ANPC nu avea pe ea marcajul oficial CE, care arata ca produsul e certificat de o autoritate recunoscuta pe plan european.

Produsul poarta marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protectie de catre un organism competent. Prin urmare, este posibil ca produsul sa nu îndeplineasca cerintele in materie de sanatate si siguranta si, prin urmare, sa nu fie protejat in mod corespunzator în cazul in care nu este combinat cu masuri suplimentare. Produsul nu respecta Regulamentul privind echipamentele individuale de protectie si standardul european relevant EN 149„, a notat Paul Anghel, sef al Directiei Generale Control si Supraveghere Piata si Armonizare Europeana ANPC, pe Facebook.

ANPC a retras recent de la vanzare peste 31 de milioane de masti de protectie pana la remedierea deficientelor constatate la ele, in urma controalelor realizate la nivel national, scrie Digi24.ro.

Pe langa acestea, alte 90.000 de masti au fost retrase defitiv de la comercializare.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Purtați masca in continuare…

  2. Hotarati-va ce scrieti : „Marfa gasita de inspectorii ANPC nu avea pe ea marcajul CE…”si cu 2 randuri mai jos : „Produsul poarta marcajul CE, dar… „. Are sau n-are marcajul CE ?

  3. asa futuva-n gura purtati masa , aduceti masti neconforme si va mirati ca explodeaza nr covid. spuneti ca populatia nu poarta masca …….? acuma vedeti si voi ce tradatori sunteti ?cacatilor

  4. @Ghita: Asteptam cu nerabdare ca familionul tau sa ajunga la terapie, cacatule. Prostii chiar trebuie sa se curete din tara asta, altfel se duce dracului.

  5. le-a importat firma familiei tatarului ?

  6. ai dreptate,john-ule , sanatate maxima,poarta masca pana iti spune inteligenta