Noutati :

Alerta de coronavirus pe Aeroportul Timisoara, la venirea unei curse din Italia. Control DSP pentru mai multi pasageri

23 februarie, 2020 - 12:29 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. S-a dat alarma pe Aeroportul Timisoara, duminica dimineata, dupa venirea unei curse de Bergamo.

CITESTE SI: Cum se trateaza coronavirusul si cum ne pazim de el. Medicii: Nu luati singuri antibiotice 

O femeie a alertat autoritatile spunand ca fiicele ei se afla in aeronava si ca acestea ar veni dintr-o zona afectata de coronavirus in Italia, unde deja 2 oameni au murit, iar alti aproape 100 sunt infectati.

Reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica au procedat la verificarea celor doua si a inca unui pasager care ar proveni din acea zona din Lombardia.

Rezultatele au fost negative, insa li s-a recomandat celor trei ca timp de 14 zile sa stea izolati in casa.

UPDATE:  Masura a dus insa la intarzierea unui alt zbor ce trebuia facut cu aceeasi aeronava, tot catre Italia, la Treviso. Echipajul nu a putut pleca in cursa, intrucat, din pricina intarzierii, a iesit din schema de zbor impusa de lege si trebuie inlocuit cu alta echipa. Astfel cei aproximativ 100 de pasageri vor trebui sa mai astepte pe Aeroportul International Timisoara pana vor pleca spre destinatie.

Va reamintim, autoritatile italiene au anuntat ca 9 orase din Lombardia si unul din Veneto au inchis barurile, scolile si alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus. Această decizie a fost luată de Ministerul Sanatatii din Italia in acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi.
Doi oameni au murit deja, iar 132 erau infectati cu coronavirus in Italia la ora transmiterii acestei stiri, potrivit ultimului bilant intocmit de autoritatile italiene.

Pana acum nu a fost anuntat niciun caz in care vreun roman din aceste zone sa fie infectat.
In zona Lombardia din Italia traiesc peste 200.000 de romani.

Ministerul Sanatatii din Romania anunta inasprirea verificarilor pe aeroporturi dupa aparitia coronavirului in Italia.

„In acest context, Romania ar putea fi mai expusa la aparitia de cazuri de infectie cu noul coronavirus pe teritoriul national, din cauza dinamicii calatoriilor cetatenilor romani pe rutele terestre si aeriene dintre cele doua tari. Autoritatile de sanatate publica vor include persoanele care sosesc in Romania din localitatile afectate din regiunea Veneto si din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit in aceste localitati in ultimele 14 zile, in categoria celor care trebuie să stea dupa intrarea in tara in condiții de carantina timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”, transmite Ministerul Sanatatii din Romania.

Ministerul Sanatatii va asigura personalul medical necesar in punctele de trecere a frontierei.

Toate persoanele care se incadreaza in definitia de caz suspect vor fi raportate imediat de catre toate unitatile sanitare unde acestea se prezinta (unitatile primiri urgente, spitale, medici de familie) la directiile de sanatate publia si la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.

In aceste zile, Ministerul va completa cadrul legislativ cu masuri necesare pentru carantina si pentru managementul cazurilor suspecte si confirmate de infectie cu coronavirus (COVID-19).

Va fi extinsa campania de informare a populatiei privind infectia cu noul coronavirus, masurile de prevenire individuale si colective care trebuie luate si va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evolutia situatiei la nivel international si eventualele masuri suplimentare luate de autoritatile romane.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...