Alergotura pune Timisoara in miscare! Sute de kilometri alergati de timisoreni in centrul orasului. VEZI FOTO!


TIMISOARA. Echivalentul distantei dintre Timisoara si Bucuresti alergat de banateni in jurul centrului orasului – 500 de kilometri de sanatate in ture de cate o jumatate de ora.

Peste 100 de tineri au participat la evenimentul Pune Timisoara in miscare, organizat de Alergotura, cu prilejul atingerii a 500 de ture de alergat in orasul de pe malurile Begai.

Prin acest eveniment, le propunem tuturor sa-si ia portia zilnica de 30 de minute de sanatate, recomandata de medic, si astfel sa contribuie la obiectivul de 500 de kilometri. Ziua de alergare este prilejuita de aniversarea a 500 de ture de jogging organizate de asociatie pana acum, in Timisoara, cel mai mare numar de alergari in grup din tara“, ne spune Catalin Petru, presedintele Asociatiei Alergotura.

Doi dintre participantii la joggingul organizat in centrul orasului, Florin Chindea si Catalin Miclaus, si-au propus sa alerge de la ora 9 dimineata pana la ora 16.20, adica la toate turele. „Ei sunt printre performerii nostri“, recunosc organizatorii evenimentului.

Alte persoane importante din capitala Banatului, precum Andrei Simu si alpinistul Horia Colibasanu au alergat alaturi de timisoreni.

Cel mai important moment al zilei a fost inregistrat la pranz, cand cateva zeci de persoane s-au adunat si au alergat impreuna, fie ca se cunosteau, fie ca nu. Pana la ora 13 erau inregistrati deja peste 350 de kilometri alergati de pasionatii de miscare in aer liber, iar target-ul de 500 de kilometri a fost usor atins in urmatoarele doua ore.

Obiectivul Alergotura este ca sambata sa fie parcursa in alergare de catre toti participantii la jogging distanta de 500 de kilometri.

Foto: George Morgan

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...