Noutati :

Alegeri la Deta. Prefectul de Timis i-a semnat primarului Petru Roman incetarea mandatului

26 martie, 2021 - 01:52 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMIS. Vor fi organizate noi alegeri pentru Primaria orasului Deta din Timis.

Prefectul Zoltan Nemeth a iscalit ordinul prin care se constata incetarea inainte de termen a mandatului primarului Petru Roman, ca urmare a decaderii din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la incetarea de drept a mandatului.

Ordinul a fost semnat dupa raportul de evaluare ANI prin care se constata existenta unui conflict de interese in cazul primarului din Deta si are ca temei legal dispozițiile art. 25, alin. 2 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate„, transmit reprezentantii Prefecturii Timis.

Atributiile lui Petru Roman sunt preluate de catre viceprimar pana la organizarea de alegeri.

Ordinul poate fi contestat la instanța de contencios administrativ in termen de 10 zile de la comunicare.

Petru Roman era la al patrulea mandat de primar in Deta si este unul dintre cei mai vechi edili PNL din judet.

În mandatul trecut, primarul din Deta, Petru Roman, a fost suspendat din funcţie, în urma unei decizii de incompatibilitate. El era acuzat că în timp ce era primar, ar fi fost şi acţionar la o firmă care a avut mai multe contracte cu primăria. Roman a contestat în instanţă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate şi a câştigat fiind atunci reinstalat pe funcţie. La alegerile din 2020 a candidat pentru al patrulea mandat, el câștigând alegerile, însă potrivit legii el nu își mai poate exercita mandatul.

CITESTE SI: Primarul din Deta, repus in functie de instanta, dupa ce fusese declarat incompatibilInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...