Noutati :

Alegeri europarlamentare 2014 in Timis: Cum votam pentru cei care vor vorbi in numele Romaniei in Europa?

25 mai, 2014 - 08:56 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
0

TIMISOARA. Duminica, 25 mai, suntem chemati sa ne alegem reprezentantii in Parlamentul European. Alegerile europene sunt importante prin prisma faptului ca vor stabili cine ne va reprezenta la Bruxelles, cine va vorbi in numele Romaniei in Europa.

Campania electorala se incheie sambata, la ora 7 dimineata. Timisenii se pot prezenta la urne, duminica, incepand de la ora 7 si pana la ora 21, timp in care sunt deschise sectiile de votare.

Cetatenii care se prezinta la vot trebuie sa aiba la ei un act de identitate, dupa caz: cartea de identitate, buletinul, cartea de identitate provizorie sau pasaportul, in cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate.

Odata prezentat actul de identitate membrilor sectiei de votare, alegatorul primeste, in schimb, un singur buletin de vot si o stampila care are inscriptionat cuvantul „VOTAT”. Cu cele doua, acesta se duce intr-una din cabinele de vot amenajate in incinta sectiei de votare si aplica stampila cu mentiunea „VOTAT” in interiorul patrulaterului care cuprinde lista de candidati sau numele candidatului pe care doreste sa-l aleaga. In caz contrar, buletinul de vot este declarat nul.

Buletinul de vot se indoaie in doua, apoi se introduce in urna. Dupa acest moment, preda membrilor sectiei de votare stampila cu care a votat si isi primeste inapoi actul de identitate pe care intre timp s-a aplicat autocolantul care contine, de asemenea, cuvantul „VOTAT”.

Daca cineva a pus stampila gresit pe buletinul de vot sau l-a rupt, din greseala, poate solicita un altul de la presedintele sectiei de votare, iar cel deteriorat va fi imediat anulat.

Persoanele care sunt internate intr-o unitate spitaliceasca pot solicita primariilor, din localitatea unde sunt internati, urna mobila. Cererea trebuie sa fie insotita de o adeverinta medicala si se depune pana sambata, 6 iunie. Apoi, secretarii primariilor duc aceste acte sectiilor de votare unde sunt arondate spitalele.

Odata inchise urnele, membrii sectiilor de votare incep numararea voturilor. Primele exit-pool-uri sunt asteptate la ora 21.

Tot ceea ce se intampla in Timis si Timisoara, in ziua votului pentru alegerile europarlamentare 2014, duminica,  25 mai, veti afla de pe opiniatimisoarei.ro!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...