Alege anvelope pe masura oricarei provocari

Când vine vorba despre dimensiunile anvelopelor, una dintre cele mai populare este cu siguranță 205/55R16. Dacă ești în căutarea anvelopelor potrivite pentru vara aceasta, informațiile de mai jos pot fi un real ajutor pentru a scuti timp și a fi sigur că varianta aleasă este cea mai bună. Dimensiunea roților o vei regăsi în cartea de identitate a mașinii, pe pragul mașinii (cu portiera șoferului deschisă) sau, în cazul în care mașina este nouă, pe primele anvelope care au fost puse pe mașină din fabricație (anvelope OE – Original Equipment).

Găsește anvelope pe stilul tău

Alegerea potrivită a unui set de anvelope este vitală pentru siguranță, confort și consumul de combustibil. Din fabricație, fiecare mașină are omologată o anumită dimensiune care reflectă specificațiile producătorului. Dincolo de dimensiunea necesară pentru fiecare mașină în parte, unul dintre factorii importanți de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea unu set nou este legat de stilul tău ca șofer. Acest factor înglobează maniera ta de a conduce, frecvența cu care folosești mașina, distanțele pe care le parcurgi și calitatea drumurilor pe care circuli.

Puterea mașinii, un factor extrem de important

Fiecare mașină are performanțe diferite, lucru care trebuie să influențeze și felul în care alegi anvelopele. Cea mai mare performanță este dată de anvelopele premium, de exemplu, anvelope ce sunt recomandate în special pentru mașini puternice și șoferi cu un stil dinamic de a conduce. Anvelopele din categoria medie oferă de cele mai multe ori un raport calitate preț excelent și sunt recomandate pentru mașini compacte, mai mici, pentru șoferii care conduc în special în oraș și au un stil relaxat.

Potrivește un set de 4 anvelope pentru o perfomanță maximă


Ideal este ca, atunci când achiziționezi un set nou, să înlocuiești toate cele 4 anvelope pentru a avea constanță pe carosabil (de exemplu: aceeași distanță de frânare, aceeași rezistență la acvaplanare. Alegând să schimb doar două anvelope, comportamentul mașinii pe carosabil este cu mult mai impredictibil.

Un ghid de alegere al anvelopelor este tot ce ai nevoie pentru a face alegerea potrivită de oriunde dorești. Astfel, scutești timp și ești mereu sigur că ai făcut alegerea potrivită pentru tipul de mașină pe care îl conduci. Iar cu setul perfect de anvelope ești gata să pornești spre destinațiile tale preferate!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...