Noutati :

Alba neagra cu sala polivalenta de la margine de Timisoara in CJT. Cum au pus frana proiectului consilierii judeteni liberali?

30 mai, 2017 - 12:38 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consilierii Judeteni au avut de votat acordul de principiu pentru demararea procedurilor necesare construirii faimoasei sali polivalente la Giroc. Cu alte cuvinte, consilierilor judeteni li s-a cerut sa aprobe punerea la dispozitia Companiei Nationale de Investitii a terenul de 9,2 hectare de la Giroc.

CITESTE SI: Arheologii sa raspunda pentru sapaturile de pe Popa Sapca, din Timisoara! Nicolae Robu, furios ca se intarzie lucrarea. Ce le face cercetatorilor?  

Compania Nationala de Investitii solicita stabilirea unui amplasament – teren, precum si documentele aferente acestuia. In acest sens, in vederea realizarii acestui proiect, Consiliul Judetean Timis propune ca locatie terenul aflat in domeniul public al Judetului Timis, localizat in comuna Giroc, Calea Timisoarei nr. 55”, scrie in referatul proiectului de hotarare.

Inaintea votarii efective a proiectului, consilierii judeteni au avut discutii contradictorii.

Asa cum am spus si in comisiile reunite, nu doresc, si grupul de consilieri PNL Timis nu dorim sa facem spectacol pe acest proiect. Noi nu am fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect. Va solicitam si solicitam Guvernului Romaniei prin intermediul Consiliului Judetean ca sala polivalenta sa fie construita pe locatia propusa de Primaria Timisoara. Propune un parteneriat de 50 – 50 la suta. A fost considerata de specialisti ca potrivita locatia propusa de Primaria Timisoara, de firma care a facut Allianz Arena, o firma recunoscuta la nivel european. Locatia propusa de Primaria Municipiului Timisoara face parte dintr-un concept amplu, elaborat de specialisti. Toate orasele mari ale Romaniei au asemenea sali pe raza lor. Si in Brasov, Sala Polivalenta este in municipiu, in Cluj la fel. Credem ca este oportun ca aceasta sala polivalenta sa se construiasca in Timisoara, in parteneriat cu consiliul judetean. Exista cai de acces, retele de transport, utilitati gata facute. in cartierele invecinate locuiesc aproximativ 100.000 de locuitori. Primarul Nicolae Robu are intentia de a construi o sala polivalenta din fonduri proprii, pe locatia care a fost propusa Companiei Nationale de Investitii. Fac un ultim apel in a discuta, nu doar dumneavostra cu dansul. Nu cred ca este normal sa se construiasca doua sali polivalente, una in judet si una in Timisoara”, a spus liderul consilierilor judeteni PNL, Nicolae Bitea.

CITESTE SI: Se schimba proiectul noii cladiri a Spitalului de Copii din Timisoara. Ce modificari apar? 

A urmat replica presedintelui CJ Timis, Calin Dobra, care a precizat ca grupul PSD va sustine investitia si ca primarul Nicolae Robu l-a jignit.

Eu va felicit ca sunteti purtatorul de cuvant al domnului primar. Locatia consiliului judetean este super excelenta, pentru ca este exact ce cere CNI. Grupul consilierilor PSD va sustine investitia. Trebuie sa retineti un lucru important, nu noi facem investitia, nu noi dam banii. Spun complex sportiv pentru ca pe acest teren de aproximativ 10 hectare dorim realizarea si a bazinului de inot. Noi nu stam la stadiul de discutii pe Facebook, noi realizam proiecte concrete. Cel mai mare orgoliu de care se poate da dovada este sa faca sala polivalenta din banii primariei. Sunt adeptul dialogului, am discutat cu domnul Nicolae Robu si nu am avut parte decat de jigniri la adresa mea si a grupului de consilieri PSD. Atata timp cat domnul Robu nu isi va cere scuze la adresa consilierilor PSD nu va mai exista un dialog. Nu este interes personal, nu este ambitie, nu este orgoliu, este un demers legal pentru a pune la dispozitie un teren. Municipalitatea nu va putea pune la dispozitie teren pentru ca nu este liber de sarcini, vom stagna si vom pierde investitia. Vreti sa sprijinim aceste investitii guvernamentale, haideti sa le sprijinim! Nu vreti, va asumati acest lucru. Daca vreti sa lucram pentru judetul Timis, punem umarul si lucram pentru judetul Timis”, a spus Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis (PSD).

CITESTE SI: Concurs spectacol pe Bega, in Timisoara! E unic in Romania. Oamenii, chemati sa-i voteze pe cei mai inventivi competitori! 

Proiectul a trecut cu 23 de voturi pentru, 11 impotriva si o abtinere. Desi acest proiect prin care consilierii judeteni isi dau acordul de principiu pentru construirea salii polivalente la Giroc a fost adoptat, alte doua proiecte care prevad eliberarea de sarcini a terenului au fost respinse de votul consilierilor liberali. Pentru cele doua a fost nevoie de adoptarea cu votul a o treime din numarul consilierilor prezenti, fiind proiecte care tin de patrimoniu.

Practic, pe terenul pe care CNI vrea sa construiasca polivalenta, in prezent sunt niste platforme betonate, precum si o baza a ISU.

CITESTE SI: De ce echipa de rugby reprezinta cel mai bine spiritul Timisoarei? FOTO si VIDEO!

Deocamdata, parte din acest proiect nu a fost aprobat. Au fost doua proiecte care trebuiau sa obtina doua treimi, fiind proiecte de patrimoniu. Primul proiect a fost cel de demarare a procedurii, iar celelalte doua proiecte erau proiecte prin care se pune terenul la dispozitie liber de sarcini. Sunt anumite suprafete de teren mostenite. Ar fi trebuit sa fi facut mai demult acele proiecte de hotarare, sa demolam platfomele betonate. Cred ca cu aceasta gandire vom ajunge sa nu obtinem fonduri guvernamentale. Voi avea din nou discutii, sunt un adept la dialogului, dar nu accept sa fiu jignit. Noi acum vrem sa curatam terenul, sa fie viabil, s-ar putea ca CNI sa ia decizia de a nu se face sala polivalenta pe teren, dar trebuie ca aceste terenuri sa fie viabile”, a spus Calin Dobra, presedintele CJ Timis.

Liderul CJ Timis a anuntat ca va reintroduce proiectele pe ordinea de zi a viitoarei sedinte. Administratia judeteana mai are aproximativ o luna pentru a pune terenul la dispozitie catre CNI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Urmarind stirile legate de evolutia economica a Roaminei, i-mi pun problema „de unde atatia bani”? Sau totul se va demara in tromba – ca si spitalul nou – sapaturi, … si apoi multi ani nimic.
    Daca previziunile economice de viitor vor fi cele „sumbre” (vezi parerile analistilor economici) atunci in 2 ani urmeaza „situatia din 2009: taierea salariilor, investitii nu prea, fondurile EU dupa 2022 ???
    Ca urmare poate ca „alesii municipiului/ judetului” o sa-si (re)puna capul pe umeri si o sa abordeze doar „realitatile posibile nu si visele”! Si asa prea multe „merg paralel”.

  2. Nu vă mai certaţi că se va face la Craiova .
    Datorită prostiei a figurantilor alesi de 30 de ani înafară de lichidarea brendurilor cunoscute în toată Europa şi înzestrarea țiganilor cu tot centrul orasului nu s-a făcut nimic în Timisoara.