Alba neagra cu elevii de la Liceul de Arte Plastice. Consilierii locali au amanat din nou decizia privind mutarea acestora

TIMISOARA. Aproximativ 500 de elevi de la Liceul de Arte Plastice din Timisoara nu stiu daca au unde sa mearga la scoala din toamna. Primaria trebuia sa decida ce face cu ei, insa proiectul din plenul de marti a fost amanat din nou, pentru luna iulie.

Pe ordinea de zi a consilierilor locali se afla proiectul de hotarare privind necesitatea amplasarii de constructii modulare in curtea Scolii cu clasele I-VIII nr. 9 si inchirierea acestora pentru desfasurarea procesului de invatamant al Liceului de Arte Plastice Timisoara. Este vorba despre controversatele „containere”.

In sedinta ordinara de marti, alesii au dezbatut din nou problema mutarii. Consilierul PSD Traian Stoia a propus un amendament privind mutarea lor in incinta Liceului Electromotor, insa nu s-a decis nimic, deoarece nu se stie cat spatiu este disponibil acolo.

„Problema mutarii a creat o stare tensionata in oras. Aici apar 2 lucruri de care trebuie tinut cont: in primul rand, exista o hotarare din 2007 care prevede comasarea cu scoala generala de pe Rebreanu, si in al doilea rand, exista un contract semnat de directorul liceului in care chiria creste la 30.000 de euro. Propunerea noastra este sa se mute la Liceul Electromotor. Acolo am inteles ca se tin cursuri de specializare. Motivarea Inspectoratului Scolar nu sta in picioare”, a explicat Traian Stoia.

In discutie a mai intrat si o cladire de langa Facultatea de Arte, insa alesii nu stiu clar daca este vorba despre o cladire sau… un teren. Unul dintre profesorii liceului, Tudor Vreme, a spus ca a purtat mai multe discutii cu conducerea facultatii si ca, din cate stie el, este vorba despre un teren, pe care Facultatea de Arte ar fi dispusa sa-l ofere liceului. Primarul Gheorghe Ciuhandu a spus ca habar nu are despre aceasta situatie si ca in plenul de marti a auzit pentru prima data de aceasta propunere.

„Acum aud pentru prima data. Eu stiam numai de varianta Electromotorului. Daca este vorba despre cladirea din spatele caminelor militare, aceea am inteles ca va trece, de la Ministerul Apararii la cel al Culturii, pentru ca aceasta sa ajunga la Memorialul Revolutiei, care sa devina o institutie unica”, a declarat Gheorghe Ciuhandu.

In plus, nici reprezentantii Inspectoratului Scolar nu au putut sa ofere detalii privind situatia cladirii, deoarece nu au participat la sedinta.

Alesii au decis insa sa infiinteze o comisie care sa caute cea mai buna solutie si au amanat proiectul din nou, pentru luna iulie, vreme in care cei ce fac parte din comisie sa afle toate detaliile. Elevii de la Arte intra in vacanta, insa in septembrie incep din nou scoala. Nu stiu inca unde!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...