Noutati :

Alba-neagra continua in invatamantul timisean: zeci de posturi de dascal sunt neocupate, desi scoala a inceput de 3 saptamani!

2 octombrie, 2012 - 12:58 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. 400 de posturi si fractiuni au fost scoase la concurs in judetul Timis dupa ce a inceput scoala. Metodologia venita de la Ministerul Educatiei si dezinteresul candidatilor au condus la lipsa cadrelor didactice de la catedra.

Dupa 17 septembrie, cand au inceput, oficial, cursurile in ciclul preuniversitar de invatamant, concursuri peste concursuri au fost organizate de scolile din Timis, cu avizul Inspectoratului Scolar, ca sa gaseasca cele cateva sute de persoane de care este nevoie pentru ca toate clasele sa aiba profesor, invatator ori, dupa caz, un educator.

Dar lucrurile s-au prelungit pana dupa 1 octombrie. Astfel, 363 de norme si fractiuni din 400 scoase la concurs au fost ocupate. Dar au ramas 50 de posturi vacante.

Cele mai multe sunt normele de educator si invatator, 7 si, respectiv, 8 posturi. Asta nu inseamna ca nu intra nimeni la clasa. Avem dascali ce fac in doua schimburi, unul de dimineata si al doilea de dupa-amiaza. Dar situatia nu poate sa continue la nesfarsit”, spune Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct in Timis.

In cazul celor 363 de posturi ocupate prin concurs, 185 au fost acordate persoanelor necalificate (care nu au studii corespunzatoare materiei pe care o predau). Salariul unui invatator necalificat ajunge la 550 de lei pe luna. Asa se explica dezinteresul fata de ocuparea unui post din invatamant, adauga inspectorul general adjunct.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...