Noutati :

Alarma pentru o veste buna! De ce au fost adunati laolalta pompierii din Timisoara?

22 decembrie, 2016 - 11:08 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat pot spune ca Mos Craciun le-a trecut pragul mai devreme in acest an si a venit cu tolba plina.

CITESTE SI: Schimbarea importanta asteptata pe piata imobiliara in Timisoara, in 2017! Ce se intampla cu preturile la apartamente?  

Eu au primit mai multe autospeciale cu ajutorul carora vor putea interveni mai rapid si mai usor la incendii ori accidente.

Este vorba despre autospeciala de tip SCANIA ce are in componenta accesorii pentru interventia la incendii. Autospeciala dispune de tractiune 6×6 si poate fi utilizata si pe teren accidentat. Rezervorul poate inmagazina 9000 litri de apa si 1.000 litri de spumogen si poate transporta si apa potabila. Autospeciala mai are in dotare doua tunuri pentru apa si spuma cu actionare manuala. Autospeciala dispune de o pompa care poate dispersa 3.000 de litri de apa pe minut, precum si de generator de curent electric si sistem de iluminat la locul interventiei. Autospeciala va deservii Statia de Pompieri Buzias avand in vedere gradul de uzura al autospecialelor existente la nivelul acestei subunitati.

In dotarea ISU Timis au mai intrat doua microbuze, cu 17 locuri, pentru transportul personalului la locul interventiei, ce permit deplasarea in regim prioritar.

Pompierii timiseni au mai fost dotati si cu doua autocamioane pentru interventii pe teren accidentat fiind echipate cu troliu, iar garda la sol ridicata le permite deplasarea in zone greu accesibile. Autocamioanele vor fi utilizate pentru transportul materialelor si utilajelor la interventiile de amploare, in principal la inundatii. Acestea permit deplasarea in regim prioritar.
De asemenea a fost primita o autospeciala de tip Citroen C-elysee ce va fi folosita pentru munca operativa.

CITESTE SI: Bravo proprietarilor! Inca o cladire scoasa la lumina in centrul istoric din Timisoara! 

Proiectul “Raspunsul eficient salveaza vieti II” derulat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta are ca obiective cresterea capacitatii de raspuns la inundatii, alunecari de teren, incendii si cresterea eficientei interventiilor in zonele greu accesibile, prin dotarea cu echipamente si mijloace tehnice moderne.

Bugetul proiectului, cofinantat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare si derulat in perioada 2 septembrie 2016 – 31 mai 2017, este de 110.365.921 de lei.
De asemenea au fost achizitionate cu sprijinul CJT doua autovehicule de tip Dacia Logan ce vor deservi Inspectia de Prevenire si a fost pregatita o autospeciala de tip Dacia Duster pentru circulatia in regim prioritar prin dotarea acesteia cu rampa luminoasa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...