Alarma! 148 de sirene vor suna in Timis

TIMIS. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis va desfasura vineri un amplu exercitiu pentru testarea si verificarea unor echipamente din componenta sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila – PROCIV 2017.

CITESTE SI: EXCLUSIV! BATAIE ca-n filme intre doi politisti, nu departe de Timisoara! Cine sunt ‘vedetele’ incaierarii? VIDEO! 

Astfel in mai multe localitati din judet va fi declansat mecanismul de instiintare a autoritatilor privind iminenta producerii unor evenimente deosebite si vor fi actionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populatiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.
Vor fi verificate atat fluxurile de transmitere a mesajelor de instiintare catre autoritati, cat si modul de functionare a mijloacelor de alarmare a populatiei (sirene) existente la nivelul comunitatilor.

CITESTE SI: 4 morti si zeci de raniti, cifrele care schimba, in sfarsit, o ‘intersectie a mortii’ din Timis 

Locuitorii judetului Timis vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a cate 16 secunde fiecare, in intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, in functie de caracteristicile tehnice, vor fi testate si echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocala catre populatie.
Se recomanda cetatenilor sa ramana calmi. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCITIU”.

La nivelul judetului Timis, exista un numar de 148 astfel de mijloace, care pot fi utilizate in cazul unor dezastre sau alte situatii de protectie civila, modul de actionare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

Responsabilitatea mentinerii in stare de operativitate a sistemului de instiintare-alarmare revine autoritatilor publice locale, iar reprezentantii inspectoratelor pentru situatii de urgenta deruleaza, periodic, actiuni de verificare in teren.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.