Alaiul colindatorilor a colorat Timisoara! Dubasi, clopotei, masti si capre au invadat strazile! GALERIE FOTO!

TIMISOARA. Masti, capre, dubasi, bice, clopotei, tobe si talangi! Zarva mare la Timisoara! Sute de tineri din tot judetul Timis, reprezentand traditii vechi de secole, au venit astazi in Timisoara sa colinde.

Imbracati in straie traditionale de sarbatoare, au cantat si au dansat pe strazi spre bucuria timisorenilor care i-au primit cu bratele deschise.

Alaiul colindatorilor, care a numarat aproape 300 de suflete, a pornit de la Centrul de Cultura si Arte al Judetului Timis si s-a oprit, prima data, la Palatul Administrativ, unde tinerii au fost intampinati de vicepresedintii Consiliului Judetean Timis Roxana Iliescu si Traian Stancu.

In acest an, in alai, s-au prins: Ansamblul Profesionist Banatul, Grupuri vocale ale Scolii de Arta Timisoara, Grupul de dubasi de la Pietroasa, Curtea si Tomesti, Ansamblul Ghiocelul din Giroc, Corul din Criciova, Ansamblul Izvorasul din Buzias, Corul Institutului Cultural al Romanilor din Voivodina, Serbia (Torac), Fanfara Pro Amicitia, colindatori din  Periam, Costei, Urseni si Buzias.

Timisorenii care aveau treaba prin centrul orasului s-au oprit la orele diminetii sa ii priveasca, sa-i asculte si sa-i aplaude pe tinerii care duc traditia mai departe.

Alaiul colindatorilor a fost la cea de-a 26-a editie, anul acesta.

FOTO: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...