Al doilea sezon Jr. NBA League gata de start. Campionatul se extinde si incepe cu draftul

TIMISOARA. Dupa ce primul sezon din Jr. NBA League a fost un succes si a fost castigat de micii baschetbalisti de la Colegiul National Banatean, care au jucat sub titulatura de Minnesota Timberwolves, organizatorii dau luni startul celui de-al doilea sezon al proiectului.

In prima zi a saptamanii, de la ora 13:00, la Universitatea de Vest va avea loc draft-ul, in cadrul caruia scolile participante vor afla titulatura sub care vor juca in acest an.

Opt localitati din cel mai vestic judet al tarii vor constitui Conferinta de Vest a celei de-a doua editii a Jr. NBA League Romania Nord, organizata pentru elevii claselor I-IV.

La startul competitiei s-au aliniat 15 scoli din Dumbravita, Giroc, Jimbolia, Lugoj, Mosnita Noua, Sannicolau Mare, sag si Timisoara.

Formatul, usor modificat fata de cel de anul trecut, propune organizarea la nivel national a doua ligi, Sud si Nord, structurate fiecare pe cele doua conferinte similare NBA, respectiv, Eastern Conference si Western Conference.

Din Jr. NBA Romania Nord fac parte judetele Cluj, Mures si Salaj, care se vor intrece in Conferinta Est, iar Timisul va constitui Conferinta de Vest.

Turneul final, la care vor participa finalistele celor doua conferinte, va fi organizat la Cluj-Napoca, in preajma Zilei Internationale a Copilului.

In Jr. NBA Romania Sud vor fi scoli din judetele Arges, Dambovita, Prahova (Vest) si Ilfov – Bucuresti (Est).

Revenind la Jr. NBA League Romania Nord, cele 15 institutii de invatamant din Timis ce vor compune Conferinta de Vest sunt urmatoarele: Colegiul National Banatean Timisoara, Scoala Gimnaziala nr. 1 „Theodor Bucurescu” Sannicolau Mare, Scoala Gimnaziala Jimbolia, Scoala Gimnaziala nr. 24 Timisoara, Scoala Gimnaziala nr. 2 Timisoara, Liceul Teologic Sfantul Antim Ivireanul Timisoara, Scoala Gimnaziala Dumbravita, Scoala Gimnaziala Mosnita Noua, Scoala Gimnaziala nr. 21 Vicentiu Babes Timisoara, Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum Timisoara, Scoala Gimnaziala nr. 7 Sfanta Maria Timisoara, Scoala Gimnaziala nr. 2 Lugoj, Scoala Gimnaziala Sag, Scoala Gimnaziala nr. 30 Timisoara si Liceul Teoretic „David Voniga” Giroc.

La prezidiu vor fi prezenti Nicoleta Wilms (reprezentantul partenerului winsed.swiss), Madalin Bunoiu (prorector al UVT, partener tehnic al proiectului Jr. NBA Romania), Cosmin Hogea (inspector scolar general adjunct in cadrul Inspectoratului scolar Judetean Timis, partener al proiectului Jr. NBA Romania), Alin Faur (presedintele Asociatiei Judetene de Baschet Timis, arbitru international), Gordana Grubin (ambasador NBA, fosta jucatoare in WNBA), Mile Ilic (ambasador NBA, fost jucator in NBA) si Dragan Petricevic (directorul Jr. NBA League Romania Nord – Conferinta de Vest).

Ambasadorii editiei din acest an sunt doi fosti jucatori de nivel inalt.

Gordana Grubin (51 de ani, Serbia) a jucat in WNBA la echipele Los Angeles Sparks, Indiana Fever, Phoenix Mercury si Houston Comets, iar in Europa a evoluat in campionatele din Ungaria, Polonia, Rusia, Italia si Serbia. A castigat Eurocup, a jucat o finala a Euroligii si a fost desemnata cea mai buna baschetbalista din Europa in 2002.

Mile Ilic (39 de ani, Bosnia-Hertegovina) are in CV doua echipe din NBA (New Yersey Nets si Orlando Magic), una din NBA D-League (Colorado 14ers) si alte experiente in Serbia (inclusiv la Steaua Rosie Belgrad), Spania, Lituania, Georgia, Liban, Bahrain si Iran.

Campioana in exercitiu a Jr. NBA League Romania este o echipa din judetul Timis – Colegiul National Banatean Timisoara, care a invins in finala echipa formata din elevi ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca. la finala a fost prezent si fostul mare baschetbalist al Romaniei, Ghita Muresan.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.