Opinia Timisoarei

Al doilea pasaj in linie dreapta pe Centura de Sud la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Dupa cel din zona Freidorf, un al doilea pasaj de pe traseul Centurii de Sud Timisoara a ajuns intr-o faza avansata. Este vorba de cel din apropiere de Mosnita Noua, care traverseaza canalul de irigatii al ANIF. Aici au fost deja instalate toate cele 5 grinzi de sustinere.

CITESTE SI: Prinde contur primul pasaj care se finalizeaza pe traseul Centurii Sud de la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

Saptamana aceasta, pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud s-au montat cele cinci grinzi la al doilea pasaj, de data aceasta în zona localitatii Mosnita Noua, în apropiere de DJ 592. Este un pasaj peste un canal al ANIF, primele elemente de suprastructura fiind amplasate in urma cu doua saptamani, in zona Freidorf„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Gradul de realizare al Variantei de Ocolire Sud Timisoara a ajuns la peste 42%.

La final de octombrie, stadiul lucrarii este de peste 42%. Alte lucrari executate în ultima perioada: terasamente pentru viitorul sens giratoriu de la conexiunea centurii cu DN 59 spre Moravita, asternerea primului strat de asfalt la al doilea sector din apropiere de localitatea Chisoda, umpluturi de pamant, decofrari, turnari de elevatii si santuri trapezoidale, reprofilari de taluz, alte lucrari la pasaje si podete„, precizeaza reprezentantii DRDP Timisoara.

Va reamintim, prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit, nu demult, astfel ca lucrarea ar trebui sa fie gata in decembrie anul viitor.

Lucrarea pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

Exit mobile version