Al doilea pasaj in linie dreapta pe Centura de Sud la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Dupa cel din zona Freidorf, un al doilea pasaj de pe traseul Centurii de Sud Timisoara a ajuns intr-o faza avansata. Este vorba de cel din apropiere de Mosnita Noua, care traverseaza canalul de irigatii al ANIF. Aici au fost deja instalate toate cele 5 grinzi de sustinere.

CITESTE SI: Prinde contur primul pasaj care se finalizeaza pe traseul Centurii Sud de la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

Saptamana aceasta, pe santierul variantei de ocolire Timisoara Sud s-au montat cele cinci grinzi la al doilea pasaj, de data aceasta în zona localitatii Mosnita Noua, în apropiere de DJ 592. Este un pasaj peste un canal al ANIF, primele elemente de suprastructura fiind amplasate in urma cu doua saptamani, in zona Freidorf„, transmit reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Gradul de realizare al Variantei de Ocolire Sud Timisoara a ajuns la peste 42%.

La final de octombrie, stadiul lucrarii este de peste 42%. Alte lucrari executate în ultima perioada: terasamente pentru viitorul sens giratoriu de la conexiunea centurii cu DN 59 spre Moravita, asternerea primului strat de asfalt la al doilea sector din apropiere de localitatea Chisoda, umpluturi de pamant, decofrari, turnari de elevatii si santuri trapezoidale, reprofilari de taluz, alte lucrari la pasaje si podete„, precizeaza reprezentantii DRDP Timisoara.

Va reamintim, prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit, nu demult, astfel ca lucrarea ar trebui sa fie gata in decembrie anul viitor.

Lucrarea pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Un_Cetatean spune:

  Va invitam Sambata 30.10.2021 la ora 18:00 in fata Operei Nationale cu lumanari in mana sa facem un mars cu o scurta oprire in fata primariei, urmat de o scurta plimbare in fata casei primarului Dominic Fritz. Va asteptam sa ne unim fortele pentru a arata acestui individ ce inseamna suflul si spiritul Revolutiei Timisoarei.

 2. Sabin spune:

  Din Aprilie 2020 pana in Noiembrie 2021 au făcut 42%. Adică in ~19 luni.
  Mai au 12 luni sa facă 58% in condițiile in care in multe locuri nici nu au început.
  Nu prea e credibil termenul Decembrie 2022.

 3. AnaP spune:

  Atata timp cat stalpii de inalta tensiune de la intrare in Mosnita sunt tot acolo, termenul e finalizare e foarte departe

 4. bau bau spune:

  Despre ce linie vorbiți voi ???
  De la stadiul actual și până va fi gata pasajul mai este cel putin 75% de lucrări !