Ajutorul vine mai repede de la cei din jur decat din Bucuresti. Cum a fost indepartat cel mai mare pericol de la Centrul de Transfuzie Sanguina de la Timisoara

TIMISOARA. La inceputul lunii mai Centrul de Transfuzie Sanguina de la Timisoara a trecut prin unul dintre cele mei grele momente ale sale, dupa ce o pana de curent a pus in pericol banca de sange.

CITESTE SI: Consulii din Timisoara au donat sange pentru cei aflati in suferinta pe paturile de spital. ISU Banat si prefectul de Timis s-au alaturat campaniei. Foto 

Dupa evenimentul din 4 mai, conducerea ‘Centrului’ a facut o cerere catre Ministerul Sanatatii pentru alocarea de fonduri in vederea cumpararii unui generator de curent, insa deocamdata nu s-a primit niciun semn dinspre capitala.

Si, daca de la minister nu s-a gasit inca o cale pentru achizitionarea unui generator, o solutie a venit din alta parte pentru Centrul de Transfuzie.

Am facut demersurile necesare si ramane acum sa vada de unde gasim fondurile achizitionarii unui generator. Pana atunci, am vorbit cu domnul Mihoc de la ISU sa ne ajute dansii temporar cu un generator pe care sa il cuplam. Urmeaza sa il aduca. Am facut studiu de fezabilitate unde sa il punem. Nu avem, spatii. Nu e voie in cladire. Ne-am uitat cum este facuta instalatia electrica, sa il putem bransa. Intre timp nu au mai fost caderi de curent. Noi acum avem doua surse cu ENEL-ul si speram sa nu se intrerupa amandoua„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Rodica Lighezan, directorul Centrului de Transfuzii Sanguina Timisoara.

CITESTE SI: Primaria Timisoara, anunt de ultima ora despre pesta porcina

Sefa Centrului de Transfuzie Sanguina a si explicat de ce nu s-a primit inca o veste de la Ministerul Sanatatii.

Urmeaza sa gaseasca banii si sa ne anunte. Sunt mai multe centre care nu au generator si cel mai probabil dotarile se vor face deodata, printr-un program„, a mai declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Rodica Lighezan, directorul Centrului de Transfuzii Sanguina Timisoara.

Va reamintim ca in data de 4 mai o pana de curent de 20 de minute a pus pe jar intregul Centru de Transfuzie Sanguina de la Timisoara. Cum sangele trebuie tinut la o temperatura cuprinsa intre 2 si 6 grade, exista o posibilitate reala ca acesta sa nu mai poata fi folosit.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.