Noutati :

Ajutorul fabulos pe care Timisoara il da ranitilor de la Colectiv, in Bucuresti!

5 noiembrie, 2015 - 02:42 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Doi medici de la Sectia ATI a Spitalului Judetean din Timisoara, dr. Marius Papurica si Claudiu Neamtu au plecat deja la Bucuresti unde vor ajuta la salvarea ranitilor din Clubul Colectiv.

Cei doi sunt specialisti in montarea plamantului artificial si sunt deja doua solicitari venite de la Bucuresti. Prima si cea mai grava este la Spitalul Bagdasar, iar cea de-a doua la Spitalul Pantelimon.

Vineri, alti 4 medici de ATI din Timisoara se vor deplasa la Bucuresti unde vor desfasura activitate medicala, incluziv garzi.

Cei doi colegi care au plecat sunt specialisti in plamanul artificial. Timisoara a fost primul centru care a primit si a utilizat plamanul artificial si ei s-au dus, in prima faza, sa instaleze un plaman artificial la un pacient aflat in stare critica. Ceilalti vor ramane acolo sa asigure activitatea medicala”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro managerul general al Spitalului Judetean Timisoara, prof. dr Marius Craina.

Potrivit medicului Marius Craina, dispozitivul numit ‘plaman artificial‘ este al spitalului din Bucuresti, dar medicii timisoreni ”au cea mai mare experienta in montarea plamanului artificial, astfel ca au fost solicitati”.

Plamanul artificial a costat 2.000 de euro si a fost utilizat pentru prima data la ATI Timisoara, in 2013, pentru un pacient cu insuficienta respiratorie acuta severa, la care ventilatia artificiala nu mai reusea sa asigure oxigenarea adecvata si eliminarea dioxidului de carbon.

Prin noua tehnica, sangele pacientului este trecut printr-un dispozitiv care asigura eliminarea dioxidului de carbon in exces si oxigenarea sangeluiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...