Noutati :

Ajutor medical de la distanta. Masurile anuntate de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis in sprijinul pacientilor

8 aprilie, 2020 - 01:23 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Pentru a veni in sprijinul pacientilor, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis anunta faptul ca acestia pot consulta, pe site-ul institutiei, listele cu toti furnizorii care sunt in contract cu CJAS.

Astfel, pentru fiecare categorie de furnizori in parte, care acorda consultatii la distanta pe perioada starii de urgenta, sunt publicate datele de contact, respectiv numele, adresa si numarul de telefon.

Toate informatiile pot fi gasite pe site-ul Casei de Asigurari de Sanatate Timis, la sectiunea furnizori de servicii medicale.

Tot pe site-ul instutiei se gasesc afisate numerele de telefon, precum si adresele de e-mail ale tuturor compartimentelor din cadrul CJAS Timis, pentru a avea acces nelimitat la informatii.

De asemenea, furnizorii si pacientii trebuie sa stie ca pe perioada stării de urgență se suspendă obligativitatea utilizării cardului național de sănătate și a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Alte masuri aplicabile pe perioada starii de urgenta :
– Decontarea pentru unitățile sanitare cu paturi aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate a sumelor contractate și decontate din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate sau din bugetul Ministerului Sănătății, indiferent de numărul de cazuri realizate sau după caz la nivelul activității efectiv realizate, în condițiile în care aceasta depășește nivelul contractat;
– Pe perioada stării de urgență, medicii de familie și medicii de specialitate din ambulatoriul clinic pot acorda consultații la distanță, care pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, cu încadrarea într-un număr maxim de 8 consultații/oră.
– Documentele, inclusiv prescripțiile medicale, vor fi transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.
– Medicul de familie poate emite prescripție medicală, în continuare, pentru pacienţii cu boli cronice cu schemă terapeutică stabilă, în baza documentelor medicale care au fost emise pacientului – scrisoare medicală și/sau confirmarea înregistrării formularului specific de prescriere – și pentru medicamentele care erau prescrise de către medicii specialişti.
– Pentru pacienţii cu boli cronice cu schemă stabilă de tratament, medicii de familie pot elibera prescripție medicală fără a mai fi necesară o noua reevaluare a medicului specialist, respective fără a mai fi necesară reînnoirea scrisorii medicale iniţiale.
– Pentru emiterea prescripției medicale se pot acorda consultații la distanță în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private
– Se prelungește cu 90 de zile termenul de valabilitate a biletelor de trimitere pentru specialități clinice și a biletelor de trimitere pentru specialități paraclinice, a recomandării medicale pentru dispozitive medicale și a deciziei de aprobare pentru efectuarea investigației PET-CT.

„In toata aceasta perioada de urgenta, se vor aloca sumele necesare pentru ca toti pacientii sa poata benficia de serviciile medicale de care au nevoie. Astfel ca, la spitalele care vor trata pacienti cu COVID19 decontarea se va face la nivelul cheltiuielior realizate efectiv de spitale, iar spitalele ce trateaza pacienti non COVID, acestea vor beneficia de finantare fara sa se tina seama de indicatorii realizati.

Un aspect foarte important atat pentru asigurati cat si pentru furnizori este acela ca, pe toata perioada stării de urgență, medicii de familie si medicii specialisti acorda consultatii la distanta pentru rezolvarea problemelor medicale, fara a mai fi necesara deplasarea la cabinetul medical. De asemenea, in aceasta perioda este suspendata obligativitatea utilizării cardului național de sănătate și a documentelor înlocuitoare ale acestuia”, a declarat Victor Dumitrascu, Presedinte-Director General CJAS Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...