Noutati :

Ajutor gratuit nesperat pentru toate femeile insarcinate. Vine de la Casa de Asigurari de Sanatate din Timisoara

7 iunie, 2019 - 12:06 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis vine in intampinarea femeilor insarcinate si lauzelor neasigurate.

CITESTE SI: Imagini de infarct sub Bastion la Timisoara. Ce-a putut pati un sofer. Video

Astfel, femeile insarcinate si lauzele care nu au nici un venit beneficiaza de asigurare de sanatate fara plata contributiei. Pentru a beneficia de aceste facilitati, acestea trebuie sa prezinte la Casa de Asigurari de Sanatate copie dupa actul de identitate si adeverinta medicala eliberata de medicul specialist.

”Toate gravidele si lauzele au dreptul, in cadrul asistentei medicale primare, la consultatii de monitorizare a evolutiei sarcinii si lauziei precum:
– luarea in evidenta in primul trimestru;
– supravegherea lunar, din luna a treia pana in luna a saptea;
– supravegherea de doua ori pe luna, din luna a saptea pana in luna a noua inclusiv;
– urmarirea lehuzei de la externarea din maternitate – la domiciliu (o consultatie);
– urmarirea lehuzei la patru saptamani de la nastere (o consultatie);
– in cadrul supravegherii gravidei se face si promovarea alimentatiei exclusive la san a copilului pana la varsta de sase luni si continuarea acesteia pana la minim 12 luni”, a precizat Victor Dumitrascu, Presedinte-Director General CJAS Timis.

De asemenea, gravidele mai au acces la servicii acordate in ambulatoriu de specialitate, screening prenatal, supravegherea sarcinii cu risc crescut, precum si analize suplimentare de laborator pentru determinarea grupului sanguin ABO si a grupului sanguin RH, anticorpi specifici anti-RH, testarea HIV si analizele anti-HAV IGM, AH HBS (screening) si anticorpi anti-HVC.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...