Noutati :

Ajutor de la liberalii din Timis pentru Dominic Fritz

15 iunie, 2022 - 09:54 AM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
3

PNL Timiș lansează o campanie de consultare a timișorenilor și se bazează pe sfatul lor pentru a afla care ar trebui să fie prioritățile Timișoarei pentru următorii ani. Tineretul Liberal va organiza puncte de colectare a opiniilor atât fizic, cât și în mediul online.

De mai bine de doi ani primarul Dominic Fritz se plânge că liberalii nu îl ajută și nu înțelegem la ce se referă. Eu, personal, mi-am oferit sprijinul în zona administrativă, de care echipa Fritz – Lațcău este evident străină, dar am fost refuzat și demersul meu sincer și dezinteresat a fost privit că un afront adus mândriei de USR-ist”, spune președintele PNL Timiș,

Alin Nica. Liderul liberal spune că are întâlniri periodice cu Dominic Fritz și de fiecare dată încearcă să îi ofere sfaturi despre cum să acționeze mai eficient pentru a rezolva problemele timișorenilor. ”Am însă senzația că ori nu înțelege ce îi spun, ori se teme că ar putea cădea într-o capcană, pentru că îmi este foarte clar că nu știe cum să administreze un oraș precum Timișoara. I-am oferit mai multe soluții în problema Colterm, dar orgoliul probabil l-a împiedicat să asculte lăsând astfel Timișoara în frig”, spune Nica.

Președintele liberalilor a adăugat: ”Suntem în negocieri avansate cu OMV Petrom despre producția energiei electrice din exploatarea resurselor geotermale și am mutat proiectul de la Dudeștii Noi către Giroc tocmai pentru a da o șansă Colterm-ului. Nici în ceasul al douăsprezecelea, Dominic Fritz nu a venit la întâlniri, deși energia geotermală ar reprezenta o premieră pentru Timișoara, având aproape zero emisii de dioxid de carbon în comparație cu cea obținută din cărbune, petrol sau gaz. Despre cel mai important proiect al orașului, Timișoara Capitala Culturală, am avut nenumărate discuții și i-am spus de mai multe ori că pune în pericol aceasta imensă oportunitate. A refuzat din nou să asculte și acum încearcă să pună în cârca altora eșecul care se profilează”, a mai spus Alin Nica.

Chestionar despre așteptările timișorenilor

Liberalii se vor organiza în următoarea perioadă și vor elabora un chestionar prin care timișorenii să își facă cunoscute prioritățile astfel încât deciziile luate la nivel local să răspundă așteptărilor oamenilor.

Este foarte important că agenda cetățenilor să se suprapună cât mai bine peste agenda autorităților. Noi, la CJT, avem contacte permanente cu primarii și cu aleșii locali din județ pentru a ne adapta cât mai bine la cerințele comunităților locale. Dialogul cel mai dificil este cu Timișoara, dar avem soluții pentru a rezolva aceste blocaje. Una dintre aceste soluții este consultarea pe care o lansăm începând cu luna iulie în Timișoara. Cu ajutorul tinerilor de la PNL, îi vom întreba pe timișoreni care sunt cele mai urgente trei probleme ale orașului și cum îl putem ajuta pe Dominic Fritz să le rezolve. Demersul nostru este cât se poate de sincer și nu dorim altceva decât să punem umărul la rezolvarea problemelor municipiului reședință de județ”, a declarat președintele PNL Timiș, Alin Nica.

În prima fază, formularul cu întrebări va fi distribuit în Timișoara, online pe site-ul PNL Timișoara și pe pagina de facebook, urmând ca în etapa a doua să se organizeze puncte de colectare a formularelor completate în toate cartierele din oraș și online. După ce răspunsurile la aceste chestionare vor fi centralizate, se va elabora un document din care să reiasă clar care sunt așteptările oamenilor, dar și modalitatea în care acestea pot fi rezolvate. Liberalii spun că vor implica comisiile de specialitate ale PNL Timiș în realizarea documentului final al acestei acțiuni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Liberalii din Timis sa se ocupe de problemele din Timis – gunoaie, proiecte de sosele abandonate, centura intarziata , sa faca un pod la Sannicolau sau la Cenad, sa curete lacul Surduc etc. nu sa pregateasca campania electorala pentru Nica care se vede primar de Municipiu

  2. Un mare ajutor ar fi să-și vadă Nica de treabă și să termine șantierele lăsate în izbeliște.

  3. Nica ar trebui sa isi vada de cartofii din gradina si sa traiasca cinstit dintr-o pensie de ajutor social, ca de altceva nu il duce capul.