Ajunge la Timisoara prima transa de vaccinuri anti COVID pentru copiii intre 5 si 11 ani. Imunizarea incepe in 26 ianuarie

TIMISOARA. Cu doar o zi inainte sa inceapa vaccinarea, ajung in tara primele doze de ser imunizant pentru copii.

CITESTE SI: Rata de infectare record langa Timisoara, aproape 36 la mia de locuitori. Avem 280 de copii intre cele 1000 de noi cazuri de COVID in Timis 

In total, 114.000 de doze de vaccin de la Pfizer vor ajunge in Romania marti dimineata, pe cale aeriana, la aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca si Timisoara.

Dozele de vaccin destinate imunizarii copiilor intre 5 si 11 ani vor fi distribuite in tara astfel:

– Centrul National de Stocare Bucuresti: 42.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brasov: 12.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanta: 12.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iasi: 12.000 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timisoara: 12.000 doze.

Reamintim ca programarea se va efectua doar in centrele de vaccinare regasite in platforma cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor parintilor sau ale reprezentantilor legali. La acest moment, in platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel national. Harta centrelor de vaccinare este disponibila AICI.

Vaccinarea se poate realiza si fara programare, prin prezentare directa in cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau in cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doza (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecarei doze se efectueaza intramuscular, similar celorlalte grupe de varsta eligibile.

Pana in 24 ianuarie, au fost inregistrate 3.355 de programari pentru vaccinarea copiilor cu varste intre 5 si 11 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. NICI GAND…..Am trecut acum o spt prin Covid. Toti. Si copii….dar copii nici nu au simtit…..nici energie nu au pierdut. NU are rost vaccinul vostru de prost…..absolut.

  2. Ser imunizant ii ziceti voi??? Ma pufneste rasul… daca dupa 2 ani de pandemie, si unul de cand exista vaccin, care nu a oprit absolut deloc propagarea virusului, inca folositi termenul de “imunizare” cand vine vorba despre aceasta acupunctura, inseamna doar ca sunteti parte din presa bine platita de autoritati pentru a raspandi retorica si perspectiva oficiala a autoritatilor, si nu sunteti jurnalisti adevarati.

  3. Recomandare parintilor! Urmariti pe spotify interviul Joe Rogan – Robert Malone. Nu va intepati odraslele

  4. Dragi „jurnalisti”, imunizare insemna ca esti IMUN. Vaccinul asta nu imnunizeaza.