Noutati :

AIESEC Timisoara ii pregateste pe studenti pentru piata muncii, scolindu-i la multinationale locale

24 mai, 2012 - 12:43 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Peste 150 de studenti timisoreni au participat la proiectul AIESEC University, prin care au urmat stagii de practica in cadrul mai multor companii din capitala Banatului. Proiectul a fost impartit in trei mari scoli: IT School, Entrepreneurship School si Engineering School.

AIESEC University a adus pentru tinerii studenti din Timisoara un program intensiv de training-uri pentru 4 saptamani, cu specialisti din cele trei domenii, urmat de stagii de practica la multinationale cu sediul in orasul de pe Bega.

Invatati ceea ce se cere pe piata. Fiecare meserie e frumoasa, dar trebuie sa priviti lucrurile in context economic. TRebuie sa incepeti sa lucrati. Si pe 10 milioane. Numai sa nu stai pe tusa, sa astepti Fata Morgana. Eu recomand voluntariatul, internship-urile…”, a fost mesajul transmis de unul dintre reprezentantii unei companii care le-a vorbit studentilor. ”In Timisoara sunt aproximativ 10.000 de absolventi in fiecare an. Concurenta e foarte mare. Piata bubuie, urla de oameni foarte buni. Studentii trebuie sa nu stea si sa urmareasca ce se intampla in context economic, pentru a sti exact ce domeniu vor sa profeseze”, a adaugat acesta.

Pentru participantii din cadrul Entrepreneurship School experienta va fi rasplatita si printr-un premiu de 3.000 de lei oferit echipei castigatoare a concursului de planuri de afaceri.

Timp de patru saptamani li s-au oferit traininguri de oameni specializati din companiile care ne-au fost partenere pe proiect. Odata finalizate, studentii au avut sansa sa puna in practica cunostintele dobandite in cadrul companiilor. La cele trei scoli, peste 150 de studenti au participat. Obiectivul proiectului a fost sa acopere o nevoie destul de mare in mediul studentesc de acum, si anume, lipsa de practica, deoarece ramane doar pe responsabilitatea studentului sa-ti faci practica. Sunt multi care si-o rezolva intr-un fel sau altul fara sa dobandeasca niciun fel de cunostinte si care n-au nicio experienta, iar nicio companie nu i-ar angaja pentru ca nu stiu sa faca nimic. Noi, prin acest proiect le oferim un mediu corporatist, puternic si sansa de a avea o experienta reala de practica”, a spus Adrian Andreescu, presedintele AIESEC Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...