Ai picat bac-ul? Uite ce ai de facut ca sa poti da din nou examenul, in toamna!

TIMIS. In judetul Timis, promovabilitatea in sesiunea de vara a Bacalaureatului a fost de 65,42%. Astfel, din cei 4880 de elevi care au intrat in examen, 1660 nu au reusit sa il promoveze. Cu totii mai au insa o sansa.

Au inceput inscrierile pentru a doua sesiune de Bacalaureat! De astazi si pana in 7 august, candidatii se pot inscrie pentru a sustine examenul in toamna.

Primele probe, cele de competente lingvistice, vor avea loc in luna august. In 17 si 18 august, elevilor le vor fi evaluate competentele de comunicare orala in limba romana. In aceiasi perioada vor da competentele lingvistice si cei care apartin minoritatilor nationale, in limba materna.

In 18 si 19 august, candidatilor le vor fi testate abilitatile de comunicare intr-o limba de circulatie internationala, iar in 20 si 21 august, toti cei care s-au inscris in examen vor sustine proba de competente digitale.

Probele scrise ale Bacalaureatului din toamna incep in 24 august, cu examenul la Limba Romana. In 25 august, elevii care apartin minoritatilor vor sustine examenul scris la Limba Materna. O zi mai tarziu candidatii vor da examenul scris la proba obligatorie a profilului, iar in 28 august va avea loc proba la alegere a profilului.

Primele rezultate vor fi afisate in 31 august si tot atunci cei nemultumiti de note vor putea depune contestatii. In primele zile ale lunii septembrie vor fi recorectate lucrarile, iar in 3 septembrie absolventii de liceu isi vor afla notele finale.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.