Ai o idee cu impact pozitiv pentru comunitatea ta? O poti inscrie pentru finantare prin Bugetul Participativ. Consiliul Judetean Timis tripleaza suma de anul trecut

TIMISOARA. Lansat in premiera anul trecut, programul de bugetare participativa al Consiliul Judetean Timis continua si in 2022. De data aceasta, instituatia a alocat de trei ori mai multi bani decat anul trecut, respectiv 3 milioane de lei.

CITESTE SI: La un an de la semnarea contractului de proiectare, pasajul din Freidorf inca isi asteapta consolidarea. In acest ritm, modernizarea nu se va sincroniza cu conexiunea la Centura Sud Timisoara

Practic, in cadrul acestui program, cetatenii care au idei cu impact pozitiv in dezvoltarea judetului le pot propune, dupa validarea lor de catre o comisie, urmand sa fie votate de catre public. Proiectele care aduna cel mai mare numar de voturi vor fi, mai apoi, implementate de catre Consiliul Judetean Timis.

Regulamentul poate fi consultat pe pagina de internet a Consiliului Judetean Timis. Toti cei interesati, persoane fizice sau juridice, pot depune in scris propuneri, sugestii sau opinii, cu valoare de recomandare, la Registratura generala a Consiliului Judetean Timis, sau prin email, la adresa [email protected], pana la data de 07.03.2022, in atentia doamnei Coada Cornelia-Mihaela – responsabil pentru relatia cu societatea civila in aplicarea prevederilor Legii nr. 52/2003.

Conform propunerii de regulament, anul acesta, proiectele depuse trebuie sa se incadreze in domenii precum educatie, sanatate, servicii sociale, mediu/protectia animalelor/ecologizare, urbanism si arhitectura, turism, infrastructura de stimulare a economiei si afacerilor, infrastructura IT si de telecomunicatii. Fiecare persoana fizica sau juridica poate formula o singura propunere pentru fiecare dintre domeniile de mai sus. Proiectele castigatoare vor fi selectate in ordinea numarului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, pana la epuizarea sumei prevazute.

In paralel, proiectele castigatoare din cadrul programului de bugetare participativa din 2021, au fost cuprinse pe lista de investitii din acest an a Consiliului Judetean. Pentru pista de biciclete Timisoara – Dumbravita – Giarmata, cu o finantare de 500 mii lei, a fost aprobat un contract de asociere cu Primaria Dumbravita. Procedura de achizitie publica privind atribuirea contractului de executie lucrari va fi initiata, monitorizata si finalizata de catre Consiliul Judetean, institutia avand dreptul de a urmari desfasurarea lucrarilor si de a interveni pentru buna derulare a acestora.

Pe langa pista de biciclete, anul trecut au primit finantare alte doua proiecte. Oraselul Sigurantei – MINI – LUG a primit 432.000 lei si construirea de statii pentru mijloacele de transport in comuna Foeni si satele apartinatoare, Foeni si Cruceni a primit 50.000 lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Gepeto spune:

    cea mai buna idee este aceea de a se vaccina obligatoriu