Opinia Timisoarei

Ai o idee cu impact pozitiv pentru comunitate? O poti inscrie pentru finantare, in premiera, prin Bugetul participativ. 1 milion de lei alocat de Consiliul Judetean Timis pentru proiecte propuse de cetateni

TIMISOARA. Parteneriat in premiera in judetul Timis in acest an, intre Consiliul Judetean si cetateni.

Daca ai o idee cu impact pozitiv pentru comunitate, poate primi banii de care e nevoie ca ea sa devina un proiect de succes.  Pentru prima data, CJT pune la bataie 1 milion de lei prin Bugetul Participativ, al carui regulament a fost votat de consilieri, in 12 aprilie

Iti poti inscrie ideea online, pana pe 25 mai, toate informatiile necesare fiind disponibile pe platforma web creata special:  www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro.

Banii sunt la dispozitia cetatenilor, persoane fizice sau juridice cu domiciliul/resedinta/sediul social in Timis, care pot veni cu idei de proiecte din diferite domenii ce vor primi finantare, in urma supunerii unei selectii. Ele vor fi votate de timiseni pe o platforma online.

Acesta presupune implicare directa, nemijlocita, cetatenilor in luarea deciziilor privind dezvoltarea comunitatii. Punem la bataie 1 milion de lei, locuitorii propunand proiecte pe care CJ le va finanta in acest an pentru a imbunatati calitatea vietii. Doresc sa adresez un apel mediului educatiuonal, cultural sau ONG-urilor, tuturor timisorenilor si timisenilor sa vina cu proiecte care sa aduca un plus de valoare comuniatii noastre.
Bugetul participativ este un exercitiu democratic prin care pe un fond alocat timisenii depasesc nivelul pe care il aveau inainte, de a fi doar consultati, si incep sa contribuie direct la distribuire banilor fie prin inscrierea unui proiect, fie prin votarea lui sau sprijinul acordat in implementare. Bugetul participativ e un instrument prin care se incurajeaza transparenta in administratie si creste increderea in institutii. Ca sa poata veni cu initiative si sa poata inscrie idei fezabile, cetatenii care se implica sunt incurajati sa cunoasca modul in care sutn alocate resursele la nivelul intregului judet si modul in care functioneaza Consiliul Judetean. Cred ca bugetul participativ responsabilizeaza cetatenii, le ofera forta de actiona, si nu doar posibilitatea de a comenta de pe margine. Bugetul participativ incurajeaza creativitatea si apropierea de administratia publica, cetatenii activi avand posibilitatea de a crea actiuni in domenii care ii afecteaza in mod direct„, a declarat Alin Nica, presedinte al Consiliului Judetean Timis.

Proiectele, de cel mult 500.000 de lei, pot fi in servicii sociale, educatie, sanatate, sport, mediu sau cultura, turism, samd, si vor fi finantate pana la epuizarea limitei fixate de 1 milion.

Toate detaliile le gasiti AICI.

 

Exit mobile version