Ai o idee cu impact pozitiv pentru comunitate? O poti inscrie pentru finantare, in premiera, prin Bugetul participativ. 1 milion de lei alocat de Consiliul Judetean Timis pentru proiecte propuse de cetateni

TIMISOARA. Parteneriat in premiera in judetul Timis in acest an, intre Consiliul Judetean si cetateni.

Daca ai o idee cu impact pozitiv pentru comunitate, poate primi banii de care e nevoie ca ea sa devina un proiect de succes.  Pentru prima data, CJT pune la bataie 1 milion de lei prin Bugetul Participativ, al carui regulament a fost votat de consilieri, in 12 aprilie

Iti poti inscrie ideea online, pana pe 25 mai, toate informatiile necesare fiind disponibile pe platforma web creata special:  www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro.

Banii sunt la dispozitia cetatenilor, persoane fizice sau juridice cu domiciliul/resedinta/sediul social in Timis, care pot veni cu idei de proiecte din diferite domenii ce vor primi finantare, in urma supunerii unei selectii. Ele vor fi votate de timiseni pe o platforma online.

Acesta presupune implicare directa, nemijlocita, cetatenilor in luarea deciziilor privind dezvoltarea comunitatii. Punem la bataie 1 milion de lei, locuitorii propunand proiecte pe care CJ le va finanta in acest an pentru a imbunatati calitatea vietii. Doresc sa adresez un apel mediului educatiuonal, cultural sau ONG-urilor, tuturor timisorenilor si timisenilor sa vina cu proiecte care sa aduca un plus de valoare comuniatii noastre.
Bugetul participativ este un exercitiu democratic prin care pe un fond alocat timisenii depasesc nivelul pe care il aveau inainte, de a fi doar consultati, si incep sa contribuie direct la distribuire banilor fie prin inscrierea unui proiect, fie prin votarea lui sau sprijinul acordat in implementare. Bugetul participativ e un instrument prin care se incurajeaza transparenta in administratie si creste increderea in institutii. Ca sa poata veni cu initiative si sa poata inscrie idei fezabile, cetatenii care se implica sunt incurajati sa cunoasca modul in care sutn alocate resursele la nivelul intregului judet si modul in care functioneaza Consiliul Judetean. Cred ca bugetul participativ responsabilizeaza cetatenii, le ofera forta de actiona, si nu doar posibilitatea de a comenta de pe margine. Bugetul participativ incurajeaza creativitatea si apropierea de administratia publica, cetatenii activi avand posibilitatea de a crea actiuni in domenii care ii afecteaza in mod direct„, a declarat Alin Nica, presedinte al Consiliului Judetean Timis.

Proiectele, de cel mult 500.000 de lei, pot fi in servicii sociale, educatie, sanatate, sport, mediu sau cultura, turism, samd, si vor fi finantate pana la epuizarea limitei fixate de 1 milion.

Toate detaliile le gasiti AICI.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pișaților e de datoria și obligația voastră să gândiți și să dovediți ceva pentru orașul astă pentru banii moca care îi luați lunar, nu să le culegeți de pe la oameni mai pregătiți și mai vizionari decât voi. Nulități ce sunteți în frunte cu maimuțoiul rugat de Fritz. Sunteți o mare de 0. Rușine. Să vă dați dracu demisiile și să vă duceți de unde ați venit că sunt incompetenți și de râsul lumii.

    • Bai Rares, tu stii sa citesti un articol? Ce treaba are Fritz? E vorba de CJ Timis, adica PEENEELEUL … mars la scoala!

      • Gogule…am citit evident articolul, papagalule marș la sat ca ai creierul cât un sâmbure de nucă iar capul îl ții pe umeri să nu te plouă în gât. Fripturistule.

    • Se pare ca nulitatea de aici esti tu daca nu stii sa faci diferenta intre un proiect al Consiliului Judetean si unul al Primariei din Timisoara. Mai mult decat atat acest tip de buget participativ se practica in multe locuri civilizate in care probabil tu nu ai reusi sa te adaptezi.

      • Alt gâscan pistrițat a ieșit din coteț care măcăne aiurea. Duceți-vă băi nene pe sate la locul vostru că aveți mințile în pungă.

  2. Nu fi rău că că iei sunt mulții pe acest internet și nu numai care doar știu să fure ideea unor oameni vizionări dar tot acei oameni să nu fie băgați în sistem că doar sistemul este plin de pile și șuruburi 😅 mai exact nepotism și curvie ! Dar ideea in sine nu este rea dar o să vadă că oamenii nu au toți timp că ai nu cunosc multi demersurile și iar nu ai timp etc in fine o idee gratis pt viitorul oamenirii este acesta orice om care a băgat banii in monede virtuale sa fie și cel care plătește pt următoarea criza financiară !!! Doar așa îi poți responsabiliza pe idioți care vor gratis nemuncit și la urma plătim noi ăștia fraieri ai bitcoin bravo ție dar să știi că ești următorul bun de plată la criza financiară !!! Eu unul nu vreau că sa mai fie că în 2008 când milioane de oameni au ajuns șomeri sau vieți distruse pt că niște bancheri, corporații au jucat prost sa fie un sistem bazat pe o regulă simpla joci vei plati tu nu alții că ai câștigat din joc sau nu tot vei plati doar tu aici sunt multe de reglat dar ea nu este ceva ce nu poate fi făcut !!!