Ai luat Bacalaureatul in 2014? Acum poti sa o dovedesti cu acte in regula. Ce trebuie sa faci?

TIMISOARA. Cu o intarziere de mai bine de jumatate de an, diplomele de Bacalaureat pentru elevii care au sustinut examenul in 2014 au ajuns in liceele din Timisoara si din judet. Chiar daca, initial, impartirea lor ar fi trebuit sa inceapa inca de acum doua saptamani,  cotoarele le-au creat probleme inspectorilor scolari.

Elevii care au sustinut examenul de Bacalaureat in 2014 s-au vazut nevoiti sa se descurce cu adeverintele eliberate de licee, pentru ca impartirea diplomelor a intarziat. Tinerii ar fi trebuit sa primeasca diplomele inca din iulie 2014, atunci cand au luat BAC-ul, dar Ministerul Educatiei a decis sa renunte la firma Romdidac, cea care avea dreptul exclusiv de a furniza diplomele scolare si universitare. Compania intrase in vizorul DNA petru ca obtinuse ani in sir dreptul exclusiv si fara licitatie de a tipari diplomele.

Intr-un final, diplomele de Bacalaureat au ajuns in judetul Timis inca din luna ianuarie, dar desi numarul lor total a fost cel solicitat de Inspectoratul Scolar, modul de prindere le-a creat probleme inspectorilor. Astfel, desi s-a solicitat ca ele sa fie prinse in cotoare de cate zece, de la minister au ajuns in cotoare de cate 25. Pentru ca, in judet, au existat scoli care nu au avut 25 de elevi care sa fi luat Bacalaureatul, s-a cerut permisiunea ca acele cotoare sa fie desfacute.

Parintii s-au aratat suparati de intarziere, mai ales pentru ca, spun ei, au platit din timp pentru diplome.

„Bravo lor ca au presat copii sa le-aduca banii,ca ,mai departe, poate sa astepte sau sa asiste la jocurile lor”, a comentat o mamica din Timisoara pe o retea de socializare.

„Fiica mea a fost eleva la un liceu din Timisoara, a terminat anul trecut si i-a presat in luna mai sa aduca ,in termen de 2-3 zile ,suma de 70 ron pentru diplomele care trebuiesc eliberate la terminarea unui liceu”,  a adaugat o alta.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean spun acum ca toate diplomele au ajuns la secretariatele liceelor iar absolventii pot sa le ridice de acolo fara alte probleme.

Foto: Adevarul

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...