Noutati :

Ai datorii mai mici de 40 de lei la Directia Fiscala Timisoara? Uita de ele! Primaria ti le sterge si pierde 60.000 de euro

27 ianuarie, 2014 - 02:41 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Primaria Timisoara iarta de datorii sute de timisoreni si zeci de firme care au de achitat mai putin de 40 de lei la bugetul local. Potrivit legii, Consiliul Local poate anula obligatiile fiscale restante. Pierde aproape 60.000 de euro. Vezi daca te numeri printre cei iertati!

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, banii care ar trebui cheltuiti cu executarea silita depasesc suma de incasat, asa ca nu se justifica recuperarea. Codul de Procedura Penala permite stergerea creantelor fiscale restante in sold la data de 31 decembrie 2013.

Valoarea totala a creantelor aflate in sold la 31 decembrie 2013, mai mici de 40 lei, este in suma totala de 259.203 lei. Asta inseamna putin peste 57.000 de euro, bani pe care Primaria Timisoara ii pierde.

„Anularea acestor obligatii restante se justifica prin raportare la acele situatii in care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin posta, sunt mai mari decat creantele fiscale supuse executarii silite, cheltuielile legate de comunicarea somatiei prin posta fiind suportate de catre organul fiscal. Executarea silita a contribuabililor care au restante la bugetul local presupune o serie de cheltuieli materiale, de personal, cheltuieli postale efectuate in vederea comunicarii actelor administrative emise in vederea executarii silite care depasesc valoarea de 40 de lei”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Datoriile vor fi sterse dupa ce consilierii locali aproba proiectul de hotarare. Sedinta are loc marti, 28 ianuarie.

Pe siteul primariei Timisoara pot fi consultate listele cu datornicii persoane fizice sau juridice!

_______

UPDATE: Consilierii locali au fost de acord ca Primaria Timisoara sa-i ierte pe datornici. Asadar, toti cei care pana acum aveau datorii de 40 de lei la Directia Fiscala pot sa le uite. Cheltuiala cu executarea silita nu se preteaza, asa ca datoriile se vor sterge. Proiectul a fost aprobat in unanimitate de consilierii locali in sedinta ordinara de marti. Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Unde anume pot sa vad daca sunt iertat?! Era greu sa puneti un link ?!?!!?!?1?1!?!?