Noutati :

Ai datorii la taxe si impozite locale? Nu scapi de ele, la Timisoara! Ce-au decis consilierii locali?

8 decembrie, 2015 - 09:33 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consilierii locali au respins in sedinta ordinara de marti un proiect de hotarare prin care datornicii la bugetul local puteau fi iertati de o parte din datorii. Votul a adus insa si momente amuzante.

Proiectul de hotarare care a fost supus votului prevedea faptul ca, daca rau-platnicii isi achita datoriile restante pana la data de 31 martie 2016, vor beneficia de o reducere de 70 la suta a dobanzilor si penalitatilor adunate de-a lungul timpului. Proiectul nu a trecut insa de vot, primul oponent al acestuia fiind insusi primarul Nicolae Robu.

Punctul meu de vedere l-am mai exprimat. Nu am vreo apartenenta. Eu sunt impotriva facilitatilor oferite celor cu restante pentru ca am temerea ca daca adoptam asemenea facilitati, alti cetateni care sunt buni platnici se vor lasa si ei cu restante. De aici pleaca retinerea mea si indemnul meu e sa nu votati acest proiect. Am cerut domnului Bodo (n.r. seful Directiei Fiscale) sa faca un raport complex, sa vad toate variantele. Nu se atinge macar o tinta ca prin astfel de facilitati ajungem sa facem incasari de la o majoritate substantiala a restantierilor. Cred ca toata lumea trebuie sa faca eforturi de a-si plati darile pentru ca toata lumea isi doreste asistenta sociala cat mai buna, securitate in oras, conditii mai bune in scoli. Si acestea nu pot fi sustinute decat daca avem venituri la bugetul local„, a declarat edilul sef.

Seful Directiei Fiscale a intocmit raportul despre care vorbea edilul si a luat si el cuvantul in sedinta.

Deja m-am pronuntat, am facut un raport. Nu cred ca e bine nici da, nici ba, important e ce credeti dumneavoastra. Sunt si oameni care au bani si nu platesc, nu exista o pondere. Ce am aratat e ca sunt oameni care nu pot sa plateasca si nu au bunuri disponbibile„, a declarat Adrian Bodo, seful Directiei Fiscale din Primaria Timisoara.

Initiatorul proiectului, consilierul local al PSD Alfred Simonis, a argumentat ca acesta este util si a venit cu exemple de amnistie fiscala din actuala administratie.

Eu va spun ca vor aplica doar cei care au nevoie. O persoana juridica care are 200 de mii tot nu poate sa plateasca ca s-a strans prea mult. Un pensionar mai poate fi ajutat. Pentru a beneficia de amnistia asta trebuie sa cumuleze 2 conditii: sa plateasca impozitul si 30% din datorii. Au fost cazuri in care Consiliu Local a amnisitiat persoane juridice, doua dintre ele in actualul nostru mandat, in 28 septembrie 2012„, a spus Alfred Simonis.

Inaintea votului, consilierul Petrica Folica i-a intrebat pe consilierii PSD daca ei si-au platit datoriile la bugetul local si a primit un raspuns din partea lui Andrei Petrisor: „Eu platesc pana in martie, sa am reducerea de 10%.”

In cele din urma, la vot, proiectul a picat. Asadar, timisorenii restantieri vor trebui sa achite atat datoriile, cat si majorarile de intarziere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Daca impozitele pentru apartamente si pentru masini ar fi nesuportabi multi ar renunta la apartamente si masini dar este vorba de altceva (probabil), cat despre reducerea de 10% sa fie clar (pentru milogi) bugetul local nu este si nu ar trebui sa fie supermarket cu marfa nevandabila sau aproape de expirare .Pomana in Romania este sport national.

  2. Begun, the great internet edouitacn has.