Aglomeratie la punctele de trecere a frontierei din vestul tarii. Timpi mari de asteptare pe sensul de iesire

Sarbatorile s-au incheiat si odata cu ele si vacanta de iarna, iar romanii se intorc in tarile in care lucreaza. Acestora li se adauga si cei care merg in weekend la schi in strainatate.

CITESTE SI: A venit iarna in Timis. Tone de material antiderapant imprastiate pe soselele din judet. Primaria Timisoara se lauda si ea ca a scos utilajele pe strazi desi doar ploua. Video

La punctul de trecere a frontierei Nadlac doi sunt deschise 8 artere pe sensul de iesire si doua statii mobile, timpii de asteptare ajungand la o ora si jumatate.

La Nadlac 1 sunt deschise patru artere pe sensul de iesire iar cei care vor sa treaca in Ungaria asteapta chiar si o ora pentru formalitati.

Aglomeratie este si la punctul de trecere de la Cenad, unde se asteapta tot aproximativ o ora.

Timpii de asteptare la punctele de trecere a frontierei pot fi consultati AICI.

Mentionam ca este folosita la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, in limita configuratiei acestora, iar in cele mai tranzitate sunt suplimentate cu personal arterele de control pe sensul de iesire tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor de calatorie. La granita cu Ungaria, formalitatile de frontiera se efectueaza in comun cu autoritatile ungare, sens in care in mod constant, sunt derulate activitati de cooperare cu autoritatile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea masurilor de suplimentare a personalului si a arterelor de control„, transmit reprezentantii politiei de Frontiera.

In perioada 17 decembrie 2021 – 7 ianuarie 2022, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 2,3 milioane de persoane, din care 1,2 milioane pe sensul de intrare in tara si 1,1 milioane pe sensul de iesire din tara, cu aproximativ 600.000 mijloace de transport. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, s-a inregistrat o dublare a valorilor de trafic, la frontierele Romaniei.

Deoarece în perioada imediat următoare se preconizează o creştere a traficului la graniţa de vest, Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară unde sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier.

Pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac-Nagylak, P.T.F. Nădlac II-Csanadpalota, P.T.F. Turnu-Batonnya, P.T.F. Vărşand-Gyula;

Pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta-Mehkerek, P.T.F. Borş-Artand, P.T.F. Borş II-Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai-Nyirabrany, P.T.F. Săcuieni-Letavertes;

Pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni-Vallaj şi P.T.F. Petea-Csengersima;

Pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad-Kiszombor

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...