Agitatie pe cea mai lunga pista de biciclete din Romania, ce leaga Timisoara de Serbia! Ce se intampla in aceste zile?

TIMISOARA. Au trecut 2 ani de la inaugurarea cu surle si trambite a celei mai lungi piste de biciclete din Romania, cea care leaga Timisoara de Serbia.

CITESTE SI: Ca la Londra sau Paris! Timisoara ar putea fi admirata de turisti dintr-un autobuz supraetajat si decapotat! Ce necazuri intampina vizitatorii in oras? 

Traseul de 37 de kilometri, in care s-au investit 2,3 milioane de euro, s-a umplut de gropi la doar jumatate de an de la darea lui in folosinta, iar biciclistii fac si acum slalom printre crapaturile si craterele intalnite in cale.

In aceste zile se pregateste importantul moment al receptiei lucrarii, iar pentru asta, pista trebuie sa arate impecabil.

Din fondul de garantie, constructorul s-a apucat de reparatii. Se remediaza zonele distruse, se umplu gropile si se refac marcajele.

Directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat Titu Bojin sustine ca s-a ajuns la distrugerea pistei nu pentru ca ar fi vorba de o lucrare de mantuiala, ci pentru ca o multime de oameni intra pe traseu cu masini si utilaje de mare tonaj ca sa scurteze drumul, iar stratul de asfalt turnat nu este pentru trafic greu.

dav

Chiar zilele trecute a fost surprins un autoturism cu remorca ce transporta o barca. Acesta a fost observat in zona unui refugiu pentru biciclisti. Sub greutatea transportului, s-au produs distrugeri atat pe taluzul digului pe care e construita pista, cat si in asfalt.

Serviciul de Inspectie Bazinala de Apa Banat are fotografii cu masina in cauza si incearca acum sa-l identifice pe soferul care a urcat pe pista de biciclete pentru a-l trage la raspundere, amenzile pentru asemenea fapte ajungand pana la 7.000 de lei.

Atragem atentia cetatenilor ca acesta lucrare este pista pentru biciclete nu pentru masini, iar conform Legii apelor, circulatia cu autovehicule pe digurile de aparare este interzisa si pedepsita cu amenzi de pana la 7.000 de lei” , a spus directorul ABA Banat, Titu Bojin.

In calitate de administrator al pistei de cicloturism, ABA Banat a dotat pista cu stalpi reflectorizanti pentru ghidaj, indicatoare de semnalizare care avertizeaza cetatenii ca circulatia autoturismelor pe pista este interzisa, borne kilometrice si bariere în dreptul drumurilor laterale existente pentru a impiedica accesul autovehiculelor cu motor pe pista de cicloturism, respectiv pe digul de aparare.

De-a lungul celor doi ani, de cand a fost inaugurata pista, au fost inregistrate numeroase vandalizari si distrugeri ale covorului asfaltic al acesteia, furturi de placute reflectorizante, de stalpi reflectorizanti, distrugeri de cosuri de gunoi din refugiile pentru biciclisti, vandalizarea unor refugii pentru biciclisti, distrugerea placilor de afisare permanenta cu investitia proiectului.

Cei care sunt gasiti vinovati, risca refacerea completa a bunului distrus sau vandalizat.

Politistii, chemati in ajutor

Odata ce pista va fi reparata, iar elementele de siguranta furate vor fi inlocuite, pista va fi monitorizata.

In urmatoarele zile dupa receptie, vom ruga si politia locala si politia din comune si colegi de la ape vor fi detasati, sa supravegheze sa nu se fure, pentru ca sunt oameni care distrug o investitie„, a precizat Titu Bojin nu demult in emisiunea INTERVIURILE TIMISOAREI.

CITESTE SI: Politisti locali pe cea mai lunga pista de biciclete din Romania, ce leaga Timisoara de Serbia! Ce se intampla in zilele urmatoare?

Pista de biciclete porneste in aval de Podul Modos si continua, pe o lungime de 37 de kilometri, pana la frontiera cu Serbia. Scopul constructiei acestei pistei de cicloturism a fost de a dezvolta potentialul turistic local si regional, cat si acela de a promova cooperarea transfrontaliera romano-sarba prin dezvoltarea acestui tip de turism alternativ.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. timisoara spune:

    DNA sa va ia cine o venit cu ideia acestei piste si cine o aprobato lucrare ca in evul mediu so lucrat mai bine si pe 2.3 milioane de euro sar fi renovat jumate din fatadele din oras fieare cladire o galeata de vopsea si un pic de tencuiala sar fi facut curatenie in oras arata ca si dupa razboii dar hotia e mare la robu un pic de vopsea cu tencuiala trebe 5 milioane de euro pentru o cladire pai din bani acestia zidesc 50 de cladiri dar stiti cum e treaba in romania

    • John spune:

      Dvd că locuitor în Timișoara nu va interesează că unele persoane poate fac naveta cu bicicleta in satele învecinate sau doar fac mișcare !