Noutati :

Agentii economici din Timis, informati despre schimbarile legislative in domeniul fiscal, in cadrul unui nou seminar organizat de CCIAT, in colaborare cu Directia Regionala de Finante

25 martie, 2021 - 06:08 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
1

TIMISOARA. Un nou seminar de informare a agentilor economici a fost organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, de data aceasta in colaborare cu Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timis. Reprezentantii firmelor din judet au aflat care sunt cele mai recente modificari legislative in domeniul fiscal si au primit lamuriri legate de reglementarile actuale, in contextul epidemiologic provocat de pandemia de COVID 19.

Evenimentul, desfasurat sub egida Institutiei Prefectului Timis, a fost deschis de presedintele executiv al CCIAT, Florica Chirita.

„Suntem la cel de-al cincelea seminar, care continua programul de instruire si informare al mediului de afaceri in diferite domenii de activitate, organizat de CCIAT, sub egida si in baza protocolului cu institutia Prefectului din Timis aceste seminarii. Doresc sa multumesc domnului prefect ca este alaturi de noi la acest seminar, care are o audienta foarte mare, dar si firmelor participante si, totodata, sa adresez multumiri speciale directorului general al Finantelor Publice si echipei sale. Aceste seminarii vin inspre mediul de afaceri pentru ca agentii economici sa poate fi mai bine informati, astfel incat sa poata preveni sanctiunile si neplacerile”, a spus Florica Chirita, presedintele executiv al CCIA Timis.

De asemenea, prefectul de Timis, Zoltan Molnar, le-a transmis un mesaj de sustinere agentilor economici din Timis, in aceste vremuri grele, si si-a aratat aprecierea fata de modul in care Camera de Comert si Directia de Finante Publice vin in sprijinul firmelor din judet cu astfel de evenimente.

” Stiu ca domeniul fiscal este unul in care permanent apar modificari si cred ca este foarte important ca acestea sa fie cunoscute de agentii economici. Salut prezenta DGRFP Timisoara de a veni in spijinul antreprenorilor si sper sa fie un seminar constructiv pentru toti participantii”, a spus prefectul judetului Timis, Zoltan Nemeth.

 

Inca de acum mai bine de 10 ani, de cand au fost sustinute pentru prima data, seminariile de informare in domeniul fiscal s-au bucurat de un real succes in randul agentilor economici din Timis, mai ales avand in vedere faptul ca domeniul fiscal este unul in care permanent apar modificari.

Imi pare rau ca in 2020 nu am putut sa participam la seminarul pe care ati vrut sa il initiati, din cauza pandemiei. In prima etapa, vom prezenta modificarile pe cod de procedura fiscala, partea de colectare a creantelor fiscale, partea de modificari aferenta contului fiscal va fi prezentata si ea, de asemenea, facilitatile fiscale si esalonarile la plata le vom prezenta. In etapa a doua vom aborda modificarile aduse la codul fiscal de mai multe OUG-uri si vor fi prezentate si principalele modificari din domeniul impozitelor pe venit, cele legate de declaratia unica si altele”, le-a transmis agentilor economici Cristian Mocan, directorul general al DGRFP Timisoara.

La seminarul organizat joi de CCIAT au participat peste 200 de agenti economici din intreg judetul Timis, care, dupa prezentarea subiectelor, au putut pune intrebari pe diferite domenii de activitate, pentru a primi lamuriri de la specialistii in domeniul fiscal.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Deci pana la urma care e numele prefectului ?