Noutati :

Afli in fiecare minut daca e un loc liber de parcare! Un nou sistem pilot implementat la Timisoara, in centru! Aproape 100 de locuri de parcare monitorizate

16 iunie, 2017 - 10:09 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Gasirea unui loc de parcare in centrul Timisoarei este o provocare zilnica pentru soferii care au de lucru in aceasta zona.

TimPark a instalat un sistem nou, mai ieftin si eficient, intr-o parcare din zona centrala, care va scurta timpul de cautare a unui loc liber in care timisoreanul sa isi lase masina. Locatia aleasa pentru implementarea gratuita a acestuia este parcarea de la Hotel Central, de pe strada Lenau, si este diferit de cel existent in parcarea din zona Modex.

Este vorba despre monitorizarea locurilor libere din acea parcare printr-un sistem mai simplu, prin amplasarea a doua camere video, care prelucreaza imagini si identifica fiecare loc in parte, daca e liber sau ocupat, si comunica instant informatia la un panou de afisaj digital instalat la intrarea in parcare. In continuare va intra si pe aplicatia TPark, care se descarca gratuit, si se poate vedea in timp real pe aplicatie cate locuri de parcare sunt libere acolo. Cei care vor sa parcheze vor plati prin SMS tariful normal. Este vorba despre 78 de locuri de parcare. E un nou sistem pilot, celalalt sistem pilot, care este in parcarea de la Modex din Piata Huniade, este cu senzori de parcare montati in asfalt pe fiecare loc. Deocamdata, acesta nou e un sistem pilot. Sa vedem rezultatele la care ajungem si, in viitor, se va lua o hotarare. E functional la nivel de panou de afisaj, urmeaza sa intre si pe aplicatie in doua saptamani. A fost realizat cu asociatul nostru de la parcare cu telefonia mobila, firma Piconet.srl„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, seful TimPark, Ionel Ursu.

Doua camere supravegheaza parcarea, in timp ce pe un panou pozitionat in partea dreapta, la intrarea in parcare, alimentat solar, sunt afisate locurile de parcare libere.

Camerele sunt puse. Una este pusa pe sediul Telekom, iar cealalta pe cladirea de locuinte de langa Hotel Central, sa fie complementare si sa acopere toata suprafata parcarii. Marele avantaj este o problema de costuri. Un senzor costa intre 200 si 450 de euro, iar aici toata instalarea e in jur de maxim 2000 de euro pentru toata suprafata. Pe de alta parte, nu exista niciun fir tras, toate unitatile sunt autonome si conexiunile se fac prin unde radio. Si panoul e separat si se alimenteaza de la soare, si camarele de luat vederi au un SIM si trimit periodic niste imagini de la suprafata parcarii, deci toate astea sunt fara niciun fel de efect special asupra infrastructurii existente si a mobilierului stradal. Cu resurse minime e un produs care zicem noi e de viitor, avand in vedere ca ofera aceleasi date ca si o parcare cu senzori” , a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Dan Holotescu, administrator al firmei Piconet.

Pentru soferii grabiti care isi cauta ziua un loc in centru, pot vedea cate locuri sunt libere in aceasta parcare si pe http://parcari.tpark.ro/, fara sa mai intre cu masina si sa piarda timp cautand unul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si daca sunt la 1 km de parcarea vizata si intre timp locul/locurile se ocupa … ? Cum mai departe cu interactivitatea creativa? Jocul merge daca ai un excedent de locuri de parcare side parcari „vecine”. Altfel, variante (1) simulati (pe CN) situatii concrete (teoria jocurilor) si veti vedea rezultatul, si apoi/sau (2) lamuriti-ma ca nu am dreptate/nu am inteles jocurile