Aflam cum incepe scoala la Timisoara si in judet. Anuntul asteptat al Directiei de Sanatate Publica Timis

Directiile de Sanatate Publica vor anunta luni rata de transmitere a COVID pentru fiecare localitate. In baza acestor date se va stabili scenariul dupa care va incepe scoala.

DSP-urile vor comunica aceasta rata catre inspectoratele scolare, care vor decide ulterior scenariul dupa care vor functiona scolile din subordine: verde, galben sau rosu.

Criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidentei cumulate, respectiv numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, potrivit unui ordin al Ministerului Sanatatii

Cele trei scenarii

Scenariul verde presupune ca toti copiii vor merge la scoala. Cel galben presupune educatie mixta: fata in fata si online, in timp ce un scenariu rosu ar tine cursurile doar in mediu virtual. Deciziile DSP vor fi la baza inscrierii fiecarei scoli intr-unul din cele 3 scenarii. Ulterior, Comitetul judetean pentru situatii de urgenta va transmite pana la data de 10 septembrie decizia privind scenariul de functionare pentru fiecare unitate de invatamant pentru inceputul anului scolar 2020-2021.

Cat trebuie sa fie rata de incidenta cumulata care se aplica celor trei scenarii

Potrivit ordinului comun al Ministerului Educasiei si Ministerului Sanatatii,

1. Daca rata incidentei cumulate este sub 1/1.000 locuitori – se va putea opta intre scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare unitate de invatamant in parte, in functie de infrastructura si resursele existente la nivelul unitatii de invatamant.

2.Daca rata incidentei cumulate este intre 1-3/1.000 locuitori – se va aplica scenariul 2 pentru toate unitatile de invatamant din localitate.

3.La o rata a incidentei cumulate peste limita de alerta de 3/1.000 locuitori, DSP judetene si a municipiului Bucuresti vor prezenta CJSU/CMBSU o analiza a situatiei epidemiologice din localitate. In functie de existenta transmiterii comunitare in localitate si numarul de focare existente in unitatile de invatamant din localitate, precum si alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotarari, suspendarea temporara a activitatilor didactice care presupun prezenta fata in fata din unitatile de invatamant (scenariul 3), cursurile desfasurandu-se online. In absenta unei astfel de decizii, unitatile de invatamant din localitatea respectiva vor functiona in scenariul 2.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Nimic nou in acest articol, faceti umpluturi in spatii.