Afla varsta plamanilor tai printr-un test gratuit la Spitalul Victor Babes din Timisoara!

Ai o tuse suparatoare chiar si atunci cand nu esti racit? Simti ca ramai fara aer tot mai des? Acestea sunt doar cateva semne ca plamanii tai sunt bolnavi. In aceasta saptamana iti poti face un test gratuit de spirometrie la Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Clinic Victor Babes Timisoara. Testul este nedureros, dureaza maximum 10 minute si va spune varsta reala a plamanilor si cat de bine respirati. Se foloseste un aparat special in care pacientul este pus sa sufle de mai multe ori. Dispozitivul inregistreaza apoi niste valori care sunt interpretate de catre medic in functie de o serie de parametri de normalitate. "Sunt importante astfel de campanii pentru ca pacientii daca sunt informati vin si isi fac testul iar daca le da un diagnostic, restul procedurilor sunt mai usoare pentru ca ei au facut deja primul pas, spirometria", spune dr. Adriana Socaci. Testele pot fi facute de luni pana vineri de la ora 10.00 la ora 16.00. Campania este organizata de Societatea Romana de Pneumologie. Bolile cronice care determina problemele in respiratie sunt intalnite in special in randul fumatorilor activi si pasivi, dar si a celor care sunt expusi la poluarea industriala sau la fumul produs de la diferiti combustibili biologici. Autor: Diana Hornoiu

Ai o tuse suparatoare chiar si atunci cand nu esti racit? Simti ca ramai fara aer tot mai des? Acestea sunt doar cateva semne ca plamanii tai sunt bolnavi.

In aceasta saptamana iti poti face un test gratuit de spirometrie la Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Clinic Victor Babes Timisoara.

Testul este nedureros, dureaza maximum 10 minute si va spune varsta reala a plamanilor si cat de bine respirati.

Se foloseste un aparat special in care pacientul este pus sa sufle de mai multe ori.

Dispozitivul inregistreaza apoi niste valori care sunt interpretate de catre medic in functie de o serie de parametri de normalitate.

„Sunt importante astfel de campanii pentru ca pacientii daca sunt informati vin si isi fac testul iar daca le da un diagnostic, restul procedurilor sunt mai usoare pentru ca ei au facut deja primul pas, spirometria”, spune dr. Adriana Socaci.

Testele pot fi facute de luni pana vineri de la ora 10.00 la ora 16.00. Campania este organizata de Societatea Romana de Pneumologie.

Bolile cronice care determina problemele in respiratie sunt intalnite in special in randul fumatorilor activi si pasivi, dar si a celor care sunt expusi la poluarea industriala sau la fumul produs de la diferiti combustibili biologici.

Autor: Diana Hornoiu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Am citi aceasta stire, si cred ca ar fi bine sa merg si eu la control,

    Cu Stima, Carmen