Afacere cu diplome false de BAC descoperita de politisti la Timisoara. Cat plateau ‘studentii’ ca sa se poata inscrie la universitate

TIMISOARA. Descinderi ale politistilor de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, vineri, la Timisoara, la persoane banuite ca ar fi falsificat diplome de Bacalaureat contra cost.

CITESTE SI: Aventura unui sofer cu alcoolemie de 1,73 la mie 

Documentele erau folosite mai apoi pentru inscrierea la Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii Tibiscus din Timisoara, sustin surse din randul anchetatorilor.

Doritorii plateau 2000 de euro pentru o diploma de Bacalureat contrafacuta cu ajutorul careia devenau studenti ai universitatii.

Politistii au facut perchezitii in 7 locuinte din Timis, dar si la sediul institutiei de invatamant, iar in urma acestora, 3 oameni au fost dusi la audieri, doi studenti si fosta secretara a facultatii de Informatica a universitatii.

In urma investigatiilor efectuate, a reiesit ca mai multe persoane, care nu ar fi promovat examenul de bacalaureat, ar fi achitat suma de 2.000 de euro pentru obtinerea de diplome de bacalaureat contrafacute. Ulterior, ar fi folosit diplomele de bacalaureat falsificate pentru a se înscrie la unitatea de invatamant. In urma perchezitiilor efectuate, au fost ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, mai multe înscrisuri si telefoane mobile.

3 persoane au fost conduse la sediul politiei pentru audieri. In urma probatoriului administrat in cauza, un barbat in varsta de 26 de ani si o femeie in varsta de 48 de ani au fost retinuti pentru 24 de ore, sub aspectul savarsirii infractiunilor de falsul material in inscrisuri oficiale si uzul de fals, acestia fiind introdusi in Centrele de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratelor de Politie Judetene Timis si Caras-Severin„, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cine are nevoie de educatie cand esti smecher si te descurci? Vai si amar. Ce laudam, aia meritam.

  2. prea tarziu ….la cate somitati au scos aceste facultati

  3. Corect

  4. Si acesti copii descurcareti ajung sa „conduca” o tara.

  5. Au de unde învăța, părinții lor conduc astăzi și mulți sunt cu titluri contrafăcute pe posturi de conducere unde nu au ce căuta,tradiții care continuă din generație în generație și una din motivele pentru care merg treburile cum merg.

  6. Aceste Universitati particulare erau susținute de profi cu „renume*. Nimeni nu a fost preocupat sa demaște aceste fabrici de diplome. Ba, dacă faceți o analiza profunda veți gasi absolvenți ai acestor dezastru din invatamantul superior, începând de la polițiști, care au obținut diplome ale facultăților de drept, pana la politicienii psd. Nicolicea va spune ceva? Nu e singurul, dar e emblematic. Ei au făcut acele LEGI SPECIALE PENTRU PENSII SPECIALE care costa statul roman 14 miliarde de lei anual și creste, creste pentru ca numărul celor ce se pensionează pe baza acestor legi, la cel mult 50 dd ani, creste continuu.

  7. Nu doar politicienii sunt absolventi de Univ. private. Persoane din conducerea justitiei, de exemplu, au diplome de acest fel.