Opinia Timisoarei

Aeroportul Traian Vuia Timisoara este „International” cu patalama

Au venit, l-au vazut, l-au analizat, si i-au acordat statutul de „aeroport international” cu acte in regula, in perspectiva aderarii la spatiul Schengen.  O comisie de evaluare a decis ca Aeroportul Traian Vuia Timisoara intruneste toate conditiile necesare.

Din comisie au facut parte inspectori de la mai multe ministere si fiecare a urmarit cate un serviciu al aeroportului pentru a vedea daca toate sunt conforme cu cerintele Schengen. Reprezentantii aeroportului International Timisoara vor trebui insa sa respecte intrutotul standardele, deoarece, an de an, comisia de evaluare va veni sa faca verificari.

„Aeroportul Timisoara a facut eforturi serioase pentru primirea noului statut.  Investitiile sunt consistente. La fel si pregatirea personalului. In 16 noiembrie,  vor sosi la Timisoara raportori ai Schengen pentru a verifica Romania ca parte integranta din spatiul Schengen. Au fost alese pentru inceput doua aeroporturi:  Bucuresti Otopeni si Timisoara, celelalte, Sibiu si Cluj, vor fi automat incluse ca operatori.  Suntem suta la suta pregatiti sa facem fata cerintelor”, a declarat Cornel Samartinean, director al Aeroportului International Traian Vuia Timisoara.

In noul terminal non-Schengen au mai ramas de instalat banda de preluare bagaje si montarea echipamentului pentru verificarea bagajelor.

In acest corp de cladire s-au investit 3,5 milioane euro.

Terminalul are 2000 mp si este dotat la cele mai inalte standarde. Recent o alta comisie de evaluare a facut un control la acest terminal, iar raportul final a relevat ca, din punct de vedere al securitatii, Timisoara este mai dotata decat alte aeroporturi mari. Aici va activa mai mult personal de la Frontiera, Vama si Politie, incepand cu martie 2011.

Odata deschis traficului si acest terminal, directorul Aeroportului Timisoara estimeaza ca veniturile institutiei vor creste cu 30 % dupa primele sase luni.

Conducerea aeroportului isi propune ca, pe viitor, sa atraga la Timisoara pasageri din Ungaria si Serbia.

Exit mobile version