Aeroportul Traian Vuia Timisoara este „International” cu patalama

Au venit, l-au vazut, l-au analizat, si i-au acordat statutul de "aeroport international" cu acte in regula, in perspectiva aderarii la spatiul Schengen.  O comisie de evaluare a decis ca Aeroportul Traian Vuia Timisoara intruneste toate conditiile necesare. Din comisie au facut parte inspectori de la mai multe ministere si fiecare a urmarit cate un serviciu al aeroportului pentru a vedea daca toate sunt conforme cu cerintele Schengen. Reprezentantii aeroportului International Timisoara vor trebui insa sa respecte intrutotul standardele, deoarece, an de an, comisia de evaluare va veni sa faca verificari. "Aeroportul Timisoara a facut eforturi serioase pentru primirea noului statut.  Investitiile sunt consistente. La fel si pregatirea personalului. In 16 noiembrie,  vor sosi la Timisoara raportori ai Schengen pentru a verifica Romania ca parte integranta din spatiul Schengen. Au fost alese pentru inceput doua aeroporturi:  Bucuresti Otopeni si Timisoara, celelalte, Sibiu si Cluj, vor fi automat incluse ca operatori.  Suntem suta la suta pregatiti sa facem fata cerintelor", a declarat Cornel Samartinean, director al Aeroportului International Traian Vuia Timisoara. In noul terminal non-Schengen au mai ramas de instalat banda de preluare bagaje si montarea echipamentului pentru verificarea bagajelor. In acest corp de cladire s-au investit 3,5 milioane euro. Terminalul are 2000 mp si este dotat la cele mai inalte standarde. Recent o alta comisie de evaluare a facut un control la acest terminal, iar raportul final a relevat ca, din punct de vedere al securitatii, Timisoara este mai dotata decat alte aeroporturi mari. Aici va activa mai mult personal de la Frontiera, Vama si Politie, incepand cu martie 2011. Odata deschis traficului si acest terminal, directorul Aeroportului Timisoara estimeaza ca veniturile institutiei vor creste cu 30 % dupa primele sase luni. Conducerea aeroportului isi propune ca, pe viitor, sa atraga la Timisoara pasageri din Ungaria si Serbia. [nggallery id=68]

Au venit, l-au vazut, l-au analizat, si i-au acordat statutul de „aeroport international” cu acte in regula, in perspectiva aderarii la spatiul Schengen.  O comisie de evaluare a decis ca Aeroportul Traian Vuia Timisoara intruneste toate conditiile necesare.

Din comisie au facut parte inspectori de la mai multe ministere si fiecare a urmarit cate un serviciu al aeroportului pentru a vedea daca toate sunt conforme cu cerintele Schengen. Reprezentantii aeroportului International Timisoara vor trebui insa sa respecte intrutotul standardele, deoarece, an de an, comisia de evaluare va veni sa faca verificari.

„Aeroportul Timisoara a facut eforturi serioase pentru primirea noului statut.  Investitiile sunt consistente. La fel si pregatirea personalului. In 16 noiembrie,  vor sosi la Timisoara raportori ai Schengen pentru a verifica Romania ca parte integranta din spatiul Schengen. Au fost alese pentru inceput doua aeroporturi:  Bucuresti Otopeni si Timisoara, celelalte, Sibiu si Cluj, vor fi automat incluse ca operatori.  Suntem suta la suta pregatiti sa facem fata cerintelor”, a declarat Cornel Samartinean, director al Aeroportului International Traian Vuia Timisoara.

In noul terminal non-Schengen au mai ramas de instalat banda de preluare bagaje si montarea echipamentului pentru verificarea bagajelor.

In acest corp de cladire s-au investit 3,5 milioane euro.

Terminalul are 2000 mp si este dotat la cele mai inalte standarde. Recent o alta comisie de evaluare a facut un control la acest terminal, iar raportul final a relevat ca, din punct de vedere al securitatii, Timisoara este mai dotata decat alte aeroporturi mari. Aici va activa mai mult personal de la Frontiera, Vama si Politie, incepand cu martie 2011.

Odata deschis traficului si acest terminal, directorul Aeroportului Timisoara estimeaza ca veniturile institutiei vor creste cu 30 % dupa primele sase luni.

Conducerea aeroportului isi propune ca, pe viitor, sa atraga la Timisoara pasageri din Ungaria si Serbia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Am auzit ca si aeroportul va avea soarta Regionalei CFR. Singura diferenta este ca administratia se va muta la Arad…
  Daca e adevart acest zvon, inseamna ca cei de la Ministerul Transporturilor sunt niste nebuni!!! pai de ce au mai investit in aceasta lucrare???

 2. Alo, doamna! Stii ce vor face comisarii europeni? Vor veni, vor analiza, vor da cu paru-n moalele capului sau de textilist si vor pleca dandu-i si-un calificativ pe masura cunostintelor domnului director in ale aeronauticii! Cum sustine sus si tare ca e 100% finalizat, daca tot el recunoaste ca mai are cate ceva de carpit! Haideti domnule si in Polonia dupa aderarea la Schengen au fost facute arestarile.

 3. Inspectorii de pe la ministere au fost toti genii in ale aeronauticii! Sa nominalizam: de la agricultura, de la finante si de la sanatate! Pai ce sa zica astia? Ca doar s-au entuziasmat precum scolarii la ziua politiei care au ocazia sa se dea cu motoarele si sa dea drumu` la sirena! Sa vedem noi ce-o sa zica cei de la comisia europeana, pentru ca aia nu vor cadea pe spate cand vor vedea cum se actioneaza in caz de efractie, cum s-a intamplat la super comisia de avizare ca aeroport international! Ca in niciun caz nu vor vizita cabinetu` doctorului, salonul oficial si mai stiu io ce o putut sa vada reprezentantul de la sanatate… utilitati pentru necesitati fiziologice

 4. Treaba de rahat!
  Nu-i deajuns Romania in rahat! Asta o baga cu mana lui. Vorba aia! Si oficialii de la Bucuresti ce pazesc? Se tot chinuie ei sa-l scoata pe inconstient din halda de substanta turceasca, i-au intins toti toate mainele, ca vorba aia, nu pica numa unu!

  • Ai tu impresia ca daca se va intampla sa pice Don Chilote mai trage si pe altii dupa el?? La noi fuga de raspundere e sport national fratilor! O sa pice si asta, restu o sa scape sau, conform modelului, vor fi promovati!

 5. Cine-i vinovatul? Vinovatul este Chilotarul! Dar stiti ce va zice distrusul asta?? Ca toate i se trag de la Idolu, ca toate-s din vina celuilalt ca doar asa face actuala conducere! Nu stiu eu de ce, nu-mi asum raspunderea, ca io am preluat numa din martie! Altii din/nainte au facut au dres.. Asa inconstient sa nu-i pese de nimic si de nimeni nu a mai vazut aeroportu de cand este el aeroport! Haideti sa ne unim, sa solicitam domnilor DEMISIA acestui incompetent!

  • Àlo, nea Idolu`, vezi ca ti-a cazut ob-ul Rosu si o sa-ti maronesti chiloteii tai cu trei trandafiri ! Da`las`ca vine sa-ti stearga poponetzul tau Rosu, Dragosel spagarel! binenteles ca nu degeaba…

 6. In orice tara civilizata un conducator incapabil este dat jos imediat dupa ce se constata ca e praf. La noi…se mai asteapta ca doar, doar va creste ca Fat Frumos in trei zile ca altii-n 3 ani!