Noutati :

Aeroportul Timisoara se va inchide in aceasta vara, pentru cel mult o saptamana! Se reabiliteaza complet pista

21 mai, 2013 - 04:05 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Aeroportul Timisoara va fi inchis pentru cel mult o saptamana, in aceasta vara, in intervalul 15-30 august, din cauza lucrarilor ample de reparatii la pista de decolare-aterizare.


In data de 15 iunie a.c. vor demara lucrarile  de reparatii la pista de decolare-aterizare a aeroportului. Mai intai se va inchide o portiune de pista, pe o lungime de 1.400 de metri. Dupa ce se vor finaliza aici lucrarile aceasta portiune va fi redeschisa si in acelasi timp se va inchide o alta portiune de 1.285 de metri. Practic se incepe cu capetele pistei. Dupa ce se va finaliza si a doua portiune, ramane mijlocul, o portiune de 815 metri. Pentru portiunea de mijloc vom inchide aeroportul timp de sapte zile cel mult”, a declarat Daniel  Idolu, directorul Aeroportului din Timisoara.

Potrivit lui Idolu, lucrarile care se efectueaza la pista constau in reparatii la rupturi de muchii si colturi ale dalelor, inchiderea exfolierilor superficiale ale suprafetelor de beton si a alveolelor, inlocuiri de dale de beton, asternerea stratului asfaltic, repozitionarea sistemului de balizaj luminos si realizarea marcajului de zi.

Deocamdata siguranta nu este afectata, dar cu timpul exista riscuri ca pista de decolare-aterizare sa se degradeze accelerat, de aceea sunt necesare aceste lucrari”, a explicat Idolu.

Valoarea lucrarilor la cei 3.500 de metri de pista este de 11.900.000 lei, banii provenind dintr-un credit accesat de catre S.N. Aeroportul International Timisoara ”Triana Vuia”.

Executia lucrarilor se va face de catre S.C. Albix general Constructii S.R.L., o societate specializata si autorizata de catre Autoritatea Aeronautica Civila Romana, pentru lucrari in infrastructura aeroportuara.

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...