Opinia Timisoarei

Aeroportul Timisoara in TOP, alaturi de Milan Bergamo, Istanbul SAW ori Madrid Barajas!

TIMISOARA. Raportul Airports Council International – Europe (asociatie profesionala internationala a aeroporturilor) a publicat date statistice privind traficul aerian pe anul 2015, incluzand zborurile de aviatie civila de pasageri din Europa. Aeroporturile sunt impartite functie de numarul de pasageri operati, astfel: grupul 1 – numar de pasageri ce depaseste 25 milioane pe an; grupul 2 – numar de pasageri cuprins intre 10 si 25 milioane pe an; grupul 3 – numar de pasageri cuprins intre 5 si 10 milioane pe an; grupul 4 – numar de pasageri mai mic de 5 milioane pe an.

Conform raportului ACI Europe pe anul 2015, traficul aerian pe aeroporturile din Europa a crescut cu 5,2% fata de anul precedent. in grupul 4 al clasamentului realizat in urma raportului ACI Europe, Aeroportul International Timisoara, a inregistrat o crestere de 25,8% fata de anul 2014 si se claseaza astfel pe locul 5 (pe aceeasi pozitie cu aeroportul din Cluj). Pe prima pozitie la aceasta categorie se afla aeroportul Ohrid, Macedonia (+53,3%).

Aeroporturile care s-au clasat pe prima pozitie la celelalte trei categorii sunt: Milan Bergamo (+18.6%) – grupul 3,  Istanbul SAW (+19.7%) – grupul 2, Madrid-Barajas (+12.0%) – grupul 1.

2015 a fost un an bun in ceea ce priveste traficul aerian de pasageri pe Aeroportul International Timisoara si ne propunem ca in fiecare an sa inregistram cresteri semnificative a numarului de pasageri. Pentru indeplinirea acestui obiectiv sustinem demersuri permanente pentru introducerea de noi destinatii si marirea frecventei de operare a zborurilor existente, concomitent si cu lucrari de extindere a aerogarii in zona de imbarcare pasageri ca o consecinta a previziunilor de crestere a traficului de pasageri. Aceasta crestere a numarului de pasageri se completeaza cu indicatorul cresterii volumului de marfa, care in 2015 a fost cu 35% mai mare fata de anul 2014”, a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu.

Exit mobile version